Zseniális dinnyeevési módszer

Hogy ez nekem eddig miért nem jutott eszembe? Pedig imádom a görögdinnyét, és gyűlölöm, hogy az egész arcom ragacsos lesz evés után. A lenti videó örökre megoldja a problémát!

Lassan-lassan a görögdinnye ideje is elérkezik, és ragadós dinnyelébe burkolózik az egész ország. A dinnyeevésnek eddig két módját ismertem, a civilizáltat és a kevésbé civilizált módozatot. Mivel a kés-villa megoldás szerintem alkatilag idegen ettől a gyümölcstől, így a fülig érő dinnyehéjas módszer maradt csak, mely után általában szimpatikus méhek kezdtek el keringeni fejem körül.

Az alábbi orosz barkácsfelvételen azonban egy pofonegyszerű megoldásra bukkanhatunk: a dinnye körcikk alakú szeleteinek csak a két sarkát kell lecsippentenünk, így egyáltalán nem veszítünk a gyümölcshúsból, és a pofácskánk is tisztán marad. Ugye, hogy zseniális?

(via BuzzFeed)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Séftippek a legtökéletesebb házi káposztás czvekedlihez Jahni Lászlótól, a Kistücsök...

A fejekben az él, hogy a levesekhez, tésztaételekhez nagy macera házi tésztát készíteni, ma már ezért automatikusan a gyári száraz tészta után nyúlunk. A legendás balatoni étterem, a Kistücsök séfje ezzel szemben arra biztat minden főzni szeretőt, hogy bátran álljunk neki frissen kigyúrni a tésztát, mert egy kis gyakorlással gyorsan megvan, az élmény pedig magáért beszél majd.

Nosalty

További cikkek

Aranyat ér ez a növény – Talán ott van a...

Sok országban dísznövényként funkcionál a kakastaréj, másnéven a celosia, ugyanis azt már kevesebben tudják, hogy értékes zöldségnövény is egyben. Az első fagyokig ízletes hajtásokat hoz, amit érdemes pörköltbe, levesekbe belefőzni.