Elő a turmixgéppel!

Kicsit szétszórt vagyok, ezért számtalanszor elfelejtem, hogy vendégeim jönnek. A barátaim általában elvárják, hogy legyen nálam valamilyen étel.

Ilyenkor előkerül minden konyhák legfontosabb gépe, a turmix. Belekerülhet bab, sajt, hal, és végtelen sokféle alapanyag, néhány finom ízesítő, és kész is a krém.

Indulhat a kártyacsata!

Ha egy kicsit mélyebbre gondolunk, akkor beláthatjuk, hogy ily módon egy nagyon gazdag és értékes étel készíthető. Ráadásul gyorsabban, olcsóbban, mintha a boltban vennénk valamit. Gondolok itt tízóraira és reggelire a gyereknek vagy magunknak. Egyébként ez az egészséges étkezés egyik alapköve: mindig tudjuk, hogy mit eszünk. Egy otthon készített krém, hozzá egy házi sült, van-e ennél finomabb szendvicsbe való?

Csípős vörösbabkrém paradicsom kockákkal recept

„Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket!”

Buday Péter

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty