Elő a turmixgéppel!

Kicsit szétszórt vagyok, ezért számtalanszor elfelejtem, hogy vendégeim jönnek. A barátaim általában elvárják, hogy legyen nálam valamilyen étel.

Ilyenkor előkerül minden konyhák legfontosabb gépe, a turmix. Belekerülhet bab, sajt, hal, és végtelen sokféle alapanyag, néhány finom ízesítő, és kész is a krém.

Indulhat a kártyacsata!

Ha egy kicsit mélyebbre gondolunk, akkor beláthatjuk, hogy ily módon egy nagyon gazdag és értékes étel készíthető. Ráadásul gyorsabban, olcsóbban, mintha a boltban vennénk valamit. Gondolok itt tízóraira és reggelire a gyereknek vagy magunknak. Egyébként ez az egészséges étkezés egyik alapköve: mindig tudjuk, hogy mit eszünk. Egy otthon készített krém, hozzá egy házi sült, van-e ennél finomabb szendvicsbe való?

Csípős vörösbabkrém paradicsom kockákkal recept

„Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket!”

Buday Péter

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!