Elképesztően szép, amit ez a nő az ételekkel művel

Gyönyörű műalkotásokká változtatja az ételeket egy nigériai képzőművész.

A legtöbben nem tudják, mit kezdjenek a megmaradt étellel. Jó esetben megeszik, rosszabb esetben kidobják azt. Haneefah Adam, nigériai képzőművész ételmaradékból is gyönyörű portrékat és más műalkotásokat hoz létre a tányérokon.

A 28 éves, gyógyszerészmérnök végzettségű Haneefah-t mindig is érdekelte a művészet. 2015-ben azzal vált híressé, hogy megalkotta Hijarbie-t, azaz a hidzsábot viselő muszlim Barbie-t.

"Rendszeresen készítek portrékat, varrok és festek, de az ételek hoznak a legjobban izgalomba" - mondta a CNN-nek a képzőművész, aki véletlenszerűen jövő ötletek alapján viszi tányérra műalkotásait. Az afrikai kultúrából és a környezetében zajló eseményekből rengeteg inspirációt gyűjt.

Haneefah 2016-ban egy versenyt is nyert egyik tányérjával. Mint mondta, a megmérettetés előtt teljesen véletlenszerűen töltögette fel a különleges alkotásokat a közösségi oldalára. Miután megnyerte a versenyt, elkezdett azon gondolkozni, hogy esetleg az ételművészettel kereshetné a kenyerét.

Vágya teljesült, több élelmiszervállalat alkalmazta már őt. Most olyan cégeknek készít műalkotásokat, mint például a Maggi. Hannefahnak már csak egy vágya van, szeretne több kiállításon részt venni. Ilyen szép ételkreációkkal biztosan összejön neki!

Ezeket olvastad már?

via CNN

Címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!