Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eke Angéla: "A gyerekkoromat állatok között, a kertben töltöttem, ásva és kapálva" - Itt az EgySztárÉtel új epizódja!

Eke Angéla színésznő játszott már többek között a Madách Színház, a Vígszínház és a Trafó színpadán is, de most a Nosalty konyhájában alakított nagyot.

Ritkán lehet az ember teljesen közvetlen egy közszereplővel. Legutóbbi vendégünk, Eke Angéla színésznő viszont a legnagyobb természetességgel beszélget, kérdez, és már a forgatás előtti SMS-váltásaink során is látszik, jó buli lesz a közös munka. Igazi előadóművész, aki pörög. Nemrégiben például Én, Iphigénia címen első szóló előadásával is bemutatkozott, de látszik, hogy a konyhában is olyan magabiztosan mozog, mint a színpadon. Alig lehet utolérni, a legnagyobb természetességgel válogat a tányérok között, méri ki a hozzávalókat, majd egy olyan ételt tálal – kis segítséggel – , amitől leesik az állunk.

Konyhánkat ez alkalommal Eke Angéla vette birtokba az EgySztárÉtel legújabb epizódjában. A Junior Prima díjas színésznő olyan vega kaját dobott össze, amitől még a húsevőknek is leesik majd az álla.

Eke Angéla receptjét itt találod!

Mi volt az első étel, amit el tudtál készíteni?

Szerintem valami olyan „nehezebb” étellel kezdtem, mint a paprikás krumpli. Mikor kicsi voltam, az volt a legmisztikusabb az egész konyhában, hogy hogy lesz mondjuk egy főzeléknek olyan az állaga, amilyen, vagy az alapanyagokból hogyan lesz egyszer csak pörkölt. Ezt a varázslatot sosem értettem.

Akkor te tipikusan az voltál, aki ott állt a konyhában az anyukája mellett? 

Igen, és kérdeztem, hogy: „Ez mi, anya?” „Az mi, anya?” „Ezt most miért raktad bele?” Emlékszem, hogy mindig olyan újabb praktikákra tanított meg, mint például, hogy a tojásfehérjét egy csipet sóval tudod jól felverni.

Vidékről származol, és mesélted egy interjúdban, hogy hat évesen már tudtál kacsát bontani. Vajon azért tudsz jól főzni, mert nem a nagyvárosban nőttél fel?

Nem biztos, hogy a lakóhelynek van ehhez köze, bár tény, hogy a gyerekkoromat kertben, állatok között, a konyhakertben töltöttem ásva és kapálva, ezáltal egyértelműbben ivódik az emberbe az alapanyagok ismerete és a konyhaművészet szeretete. Nem biztos, hogy a lakóhelynek van ehhez köze, bár tény, hogy a gyerekkoromat kertben, állatok között, a konyhakertben töltöttem ásva és kapálva, ezáltal egyértelműbben ivódik az emberbe az alapanyagok ismerete és a konyhaművészet szeretete, hogy az emberben mi rakódik le. Én azt láttam, hogy anyu nagyon praktikusan, ösztönösen főz, ezért ezt lestem el tőle. Ezzel az is együtt járt, hogy én nem vagyok túl pontos, sokkal inkább érzésre csinálok mindent a konyhában.

Mi számodra a legnehezebb feladat a konyhában?

Egészen mostanáig sosem álltam neki a piskótáknak

Akkor a süti a gyenge pont?

Igen... Általában a gyúrással gyűlik meg a bajom, hogy jól csinálom-e, jó-e a tészta. Amúgy általában túl szoktam lisztezni. A sütés a gasztronómiának az a része az, amit még tanulnom kell.

Ha egy filmcímmel kéne jellemezned a konyhai tevékenységedet, mi lenne az?

Elemi ösztön! (nevet)

Ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!