Eke Angéla: "A gyerekkoromat állatok között, a kertben töltöttem, ásva és kapálva" - Itt az EgySztárÉtel új epizódja!

Eke Angéla színésznő játszott már többek között a Madách Színház, a Vígszínház és a Trafó színpadán is, de most a Nosalty konyhájában alakított nagyot.

Ritkán lehet az ember teljesen közvetlen egy közszereplővel. Legutóbbi vendégünk, Eke Angéla színésznő viszont a legnagyobb természetességgel beszélget, kérdez, és már a forgatás előtti SMS-váltásaink során is látszik, jó buli lesz a közös munka. Igazi előadóművész, aki pörög. Nemrégiben például Én, Iphigénia címen első szóló előadásával is bemutatkozott, de látszik, hogy a konyhában is olyan magabiztosan mozog, mint a színpadon. Alig lehet utolérni, a legnagyobb természetességgel válogat a tányérok között, méri ki a hozzávalókat, majd egy olyan ételt tálal – kis segítséggel – , amitől leesik az állunk.

Konyhánkat ez alkalommal Eke Angéla vette birtokba az EgySztárÉtel legújabb epizódjában. A Junior Prima díjas színésznő olyan vega kaját dobott össze, amitől még a húsevőknek is leesik majd az álla.

Eke Angéla receptjét itt találod!

Mi volt az első étel, amit el tudtál készíteni?

Szerintem valami olyan "nehezebb" étellel kezdtem, mint a paprikás krumpli. Mikor kicsi voltam, az volt a legmisztikusabb az egész konyhában, hogy hogy lesz mondjuk egy főzeléknek olyan az állaga, amilyen, vagy az alapanyagokból hogyan lesz egyszer csak pörkölt. Ezt a varázslatot sosem értettem.

Eke Angéla magabiztosan mozog a konyhában, egyetlen hibája, hogy nem tud keveset főzni

Akkor te tipikusan az voltál, aki ott állt a konyhában az anyukája mellett?

Igen, és kérdeztem, hogy: "Ez mi, anya?" "Az mi, anya?" "Ezt most miért raktad bele?" Emlékszem, hogy mindig olyan újabb praktikákra tanított meg, mint például, hogy a tojásfehérjét egy csipet sóval tudod jól felverni.

Vidékről származol, és mesélted egy interjúdban, hogy hat évesen már tudtál kacsát bontani. Vajon azért tudsz jól főzni, mert nem a nagyvárosban nőttél fel?

Nem biztos, hogy a lakóhelynek van ehhez köze, bár tény, hogy a gyerekkoromat kertben, állatok között, a konyhakertben töltöttem ásva és kapálva, ezáltal egyértelműbben ivódik az emberbe az alapanyagok ismerete és a konyhaművészet szeretete. Nem biztos, hogy a lakóhelynek van ehhez köze, bár tény, hogy a gyerekkoromat kertben, állatok között, a konyhakertben töltöttem ásva és kapálva, ezáltal egyértelműbben ivódik az emberbe az alapanyagok ismerete és a konyhaművészet szeretete, hogy az emberben mi rakódik le. Én azt láttam, hogy anyu nagyon praktikusan, ösztönösen főz, ezért ezt lestem el tőle. Ezzel az is együtt járt, hogy én nem vagyok túl pontos, sokkal inkább érzésre csinálok mindent a konyhában.

Kecskesajt steak lilakáposztás toszkán lángoskákkal és narancs mártással Eke Angélától

Mi számodra a legnehezebb feladat a konyhában?

Egészen mostanáig sosem álltam neki a piskótáknak.

Akkor a süti a gyenge pont?

Igen... Általában a gyúrással gyűlik meg a bajom, hogy jól csinálom-e, jó-e a tészta. Amúgy általában túl szoktam lisztezni. A sütés a gasztronómiának az a része az, amit még tanulnom kell.

Ha egy filmcímmel kéne jellemezned a konyhai tevékenységedet, mi lenne az?

Elemi ösztön! (nevet)

Ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

További cikkek