Ugyan mindenkinek megvan a legjobbnak gondolt bodzaszörpreceptje, néha egy kis újítás bele kell, hogy férjen, amivel feldobjuk a már jól megszokottat. Most a még finomabb és egészségesebb bodzaszörphöz adunk egy tuti tippet!
Az alaprecept a legtöbbeknél a következő hozzávalókat sorolja:
- bodzavirág,
- víz,
- cukor,
- citromsav,
- citrom, amit még narancs, borsmentalevél, vanília, esetleg citromfű is kiegészíthet.
Persze, ha hosszabb ideig tárolnánk a szörpöt, akkor nem maradhat el valamilyen tartósítószer (például nátrium-benzoát). A bodzaszörpkészítés egyik alapja, hogy nem szabad forgalmas út mellől szedni a friss, teljesen kinyílt virágot, és az is fontos, hogy a leszedett virágot gyorsan kell leöblíteni, de nem szabad sokáig áztatni, mert csak a bogaraktól szeretnénk megszabadulni, nem az értékes virágportól.
És itt jön a tipp:
a majdnem felforrt vízbe csak a felét tegyük a tervezett cukormennyiségnek, mert természetes édesítőszerként mézet fogunk még használni a már kihűlt szörphöz.
Miután a cukrot alaposan elkevertük (és már csak langyos a szörpalapunk), jöhet a bodzavirág, majd az összes egyéb ízesítő, amivel szeretnénk feldobni a szörpünket.
Ha már ez is megvan, akkor pedig jöhet a méz (ízlés szerinti mennyiség), aminek értékes összetevőivel egészségesebbé és finomabbá tesszük a szörpöt.
Két-három nap biztosan kell, hogy végleges állapotát elérje a lefedve tárolt házi bodzaszörpünk.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Hírek, érdekességek, újdonságok: