Így lesz egészségesebb és finomabb a bodzaszörp

A tavasz egyik legvártabb eseménye a bodzavirágzás. Érdemes jól megszedni a kosarunkat, és mihamarabb fel is dolgozni a virágokat, például friss bodzaszörp formájában. Mai Napi Tippünk olyan csavart hoz, amivel egészségesebbé és finomabbá tehetjük a bodzaszörpöt!

Ugyan mindenkinek megvan a legjobbnak gondolt bodzaszörpreceptje, néha egy kis újítás bele kell, hogy férjen, amivel feldobjuk a már jól megszokottat. Most a még finomabb és egészségesebb bodzaszörphöz adunk egy tuti tippet!

Bodzaszörp
Így lesz egészségesebb és finomabb a bodzaszörp

Az alaprecept a legtöbbeknél a következő hozzávalókat sorolja:

  • bodzavirág,
  • víz,
  • cukor,
  • citromsav,
  • citrom, amit még narancs, borsmentalevél, vanília, esetleg citromfű is kiegészíthet.

Persze, ha hosszabb ideig tárolnánk a szörpöt, akkor nem maradhat el valamilyen tartósítószer (például nátrium-benzoát). A bodzaszörpkészítés egyik alapja, hogy nem szabad forgalmas út mellől szedni a friss, teljesen kinyílt virágot, és az is fontos, hogy a leszedett virágot gyorsan kell leöblíteni, de nem szabad sokáig áztatni, mert csak a bogaraktól szeretnénk megszabadulni, nem az értékes virágportól.

És itt jön a tipp:

a majdnem felforrt vízbe csak a felét tegyük a tervezett cukormennyiségnek, mert természetes édesítőszerként mézet fogunk még használni a már kihűlt szörphöz.

Miután a cukrot alaposan elkevertük (és már csak langyos a szörpalapunk), jöhet a bodzavirág, majd az összes egyéb ízesítő, amivel szeretnénk feldobni a szörpünket.

Ha már ez is megvan, akkor pedig jöhet a méz (ízlés szerinti mennyiség), aminek értékes összetevőivel egészségesebbé és finomabbá tesszük a szörpöt.

Két-három nap biztosan kell, hogy végleges állapotát elérje a lefedve tárolt házi bodzaszörpünk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...