Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészen bizarr ropogtatnivalót dobott a piacra egy amerikai cég. Te megkóstolnád?

Egyes konyhakultúrákban semmi meglepő nincs abban, ha rovarokat eszünk, de az európai régióban azért még fenntartásokkal kezeljük ezt az ötletet. De kérdés, hogy vajon meddig?

Az amerikai Entosense nevű vállalat célja, hogy az ehető rovarokat az amerikai étrend szerves részévé tegye. Míg az ázsiai, mexikói konyhákban erre már számos példát láthatunk, és az ide tartozó országokban senki nem lepődik meg a ropogós rovarsnackeken – lássuk be, hogy nálunk Európában azért fenntartásokkal viseltetünk a rovarevés iránt.

A rovarok, mint tápanyagban gazdag alapanyagok jelentősége azért nőtt meg az utóbbi időben, mert a Föld lakosságának exponenciális növekedése miatt folyamatosan napirenden van a fenntartható élelmezés kérdése. 2050-re várhatóan közel 10 milliárd lakosa lesz a bolygónknak, és már ma is vannak látható jelei annak, hogy a jelenlegi módszerek mellett komoly élelmezési problémákkal kell majd szembenézni.

Erre a kihívásra reagált az Entosense vállalat is, amikor egy új, ropogtatható tücskökből álló terméksorozatot dobott a piacra. A kollekcióban 10 különféle ízben kóstolhatják a szerencsések ezeket az alternatív fehérjeforrásokat: indiai curry, olasz lasagne, citromos habcsók, vattacukor, mangós habanero, narancsos jégkrém, mexikói szósz, szárított paradicsom, fokhagymás jalapeno és cheddar.

Az sajnos vitathatatlan, hogy a jelenlegi fogyasztási tempó mellett nem fenntartható a megfelelő élelmiszerellátás, de vajon tényleg ezek a termékek lesznek a megoldások mindenki számára? Ez előbb-utóbb kiderül majd, addig is lehet gondolkodni, hogy ti melyik ízből kóstolnátok először!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!