12 nagyon bizarr kaja a világ körül – Ezeket még akkor sem próbálnád ki, ha fizetnének érte

Azzal mindenki tisztában van, hogy sok távoli ország igencsak furcsa étkezési szokásokkal rendelkezik, a bizarr falatok azonban Európában is egyre népszerűbbek. 

Ha a különböző kultúrák étkezési szokásairól van szó, az európai gyomor előszeretettel állít határokat magának: hiába eszünk például ázsiai fogásokat, soha nem tudnánk azzal a gondolattal élni, hogy kutyát, macskát vagy akár csak rovarokat együnk.
Míg néhány távol-keleti ország lakói kedvenc háziállatainkra is csak finom alapanyagként tekintenek, addig a rovarok és különböző bogarak fogyasztása egyre népszerűbb az európai kontinensen is. A rovarfogyasztás ugyanis nagyon egészséges és tápláló, ráadásul a világ éhezőinek száma is nagyot csökkenne, ha a Föld lakossága életvitelszerűen enné az ízeltlábúakat.

A következő képeken különböző országon bizarr és extrém fogásait mutatjuk be, előre szólunk, hogy néhány fotó zavaró tartalommal bírhat!

Mexikóban például néhány rovar igazi finomságnak számít, a kukacos taco sokak kedvence.

Ez is egy gusztusosan tálalt taco, az egyetlen furcsasága az, hogy szöcskéből készült.
Thaiföldön rengeteg finomságot kipróbálhatunk, szöcskéért azonban nem kell ennyire messzire menni. Európa előrehaladó nagyvárosaiban már rengeteg mozgalom próbálja népszerűsíteni a rovarevést.

A Micronutris az első olyan cég Európában, amely kifejezetten rovarokból készült ételeket kínál. Mit szólnátok egy ízletes kukacos krémleveshez?

A rovarokon kívül persze rengeteg más érdekességet is előszeretettel tálalnak főfogásként. Ez az elsőre csinos levesszerűség valójában olyan fagyasztott véres puding, amelyet kacsából vagy sertésből készítenek Délkelet-Ázsiában. A sült vér még itthon is ismert, na de a fagyasztott vért már nem kóstolnánk meg akkora ujjongással.

Ezekre a nyársakra kobrahúst tűzdeltek fel. Egyesek szerint a kobrahús gyógyítja a különböző bőrbetegségeket és az asztmát, ráadásul potencianövelő is.

Kambodzsában imádják a rántott tarantulát, a legtöbb ember aki kóstolta, egészen kellemes ízélményről számolt be... Legalább már nem mozog.

Ha már Kambodzsánál tartunk, valahogy így nézhet ki egy nagy hétvégi családi ebéd.

Pekingben járva igazi nyársrafűzött kígyókat, tengeri csillagot vagy gyíkot kóstolhatunk, már ha van hozzá merszünk és gusztusunk.

A Fülöp- szigeteki férfiak kedvenc potencianövelője a balut, amelyben a kacsatojás embrióját kell elfogyasztani.

Felsorolásunkból természetesen a sült skorpió sem maradhat ki, igazi ínyencség!

Végül de nem utolsósorban bemutatjuk az iszapkagylót, amelyre az elmúlt években egyre nagyobb volt a kereslet. Ezért a tengeri herkentyűért akár 85 ezer forintot is képesek fizetni az ínyencek.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...