Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

12 nagyon bizarr kaja a világ körül – Ezeket még akkor sem próbálnád ki, ha fizetnének érte

Azzal mindenki tisztában van, hogy sok távoli ország igencsak furcsa étkezési szokásokkal rendelkezik, a bizarr falatok azonban Európában is egyre népszerűbbek. 
Ha a különböző kultúrák étkezési szokásairól van szó, az európai gyomor előszeretettel állít határokat magának: hiába eszünk például ázsiai fogásokat, soha nem tudnánk azzal a gondolattal élni, hogy kutyát, macskát vagy akár csak rovarokat együnk. 
 
Míg néhány távol-keleti ország lakói kedvenc háziállatainkra is csak finom alapanyagként tekintenek, addig a rovarok és különböző bogarak fogyasztása egyre népszerűbb az európai kontinensen is. A rovarfogyasztás ugyanis nagyon egészséges és tápláló, ráadásul a világ éhezőinek száma is nagyot csökkenne, ha a Föld lakossága életvitelszerűen enné az ízeltlábúakat. 
 

A következő képeken különböző országon bizarr és extrém fogásait mutatjuk be, előre szólunk, hogy néhány fotó zavaró tartalommal bírhat!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

palomagcasti (@palomagcasti) által megosztott bejegyzés,

Mexikóban például néhány rovar igazi finomságnak számít, a kukacos taco sokak kedvence.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

bernardo arsuaga (@cooking.mob) által megosztott bejegyzés,

 Ez is egy gusztusosan tálalt taco, az egyetlen furcsasága az, hogy szöcskéből készült.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kim (@kimfrewin) által megosztott bejegyzés,

Thaiföldön rengeteg finomságot kipróbálhatunk, szöcskéért azonban nem kell ennyire messzire menni. Európa előrehaladó nagyvárosaiban már rengeteg mozgalom próbálja népszerűsíteni a rovarevést.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Micronutris (@micronutris) által megosztott bejegyzés,

A Micronutris az első olyan cég Európában, amely kifejezetten rovarokból készült ételeket kínál. Mit szólnátok egy ízletes kukacos krémleveshez?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

AWN & AWN | ASIAN FOOD REVIEWS (@awn.and.awn) által megosztott bejegyzés,

A rovarokon kívül persze rengeteg más érdekességet is előszeretettel tálalnak főfogásként. Ez az elsőre csinos levesszerűség valójában olyan fagyasztott véres puding, amelyet kacsából vagy sertésből készítenek Délkelet-Ázsiában. A sült vér még itthon is ismert, na de a fagyasztott vért már nem kóstolnánk meg akkora ujjongással.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liz (@liz11elis) által megosztott bejegyzés,

Ezekre a nyársakra kobrahúst tűzdeltek fel. Egyesek szerint a kobrahús gyógyítja a különböző bőrbetegségeket és az asztmát, ráadásul potencianövelő is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

José Miguel Cardenas M (@josemiguelcardenas) által megosztott bejegyzés,

Kambodzsában imádják a rántott tarantulát, a legtöbb ember aki kóstolta, egészen kellemes ízélményről számolt be... Legalább már nem mozog. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marna (@marnakritzi) által megosztott bejegyzés,

Ha már Kambodzsánál tartunk, valahogy így nézhet ki egy nagy hétvégi családi ebéd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Journeys with JP (@journeyswithjp) által megosztott bejegyzés,

Pekingben járva igazi nyársrafűzött kígyókat, tengeri csillagot vagy gyíkot kóstolhatunk, már ha van hozzá merszünk és gusztusunk. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mark Anthony Rodriguez Madrid (@markeemark57) által megosztott bejegyzés,

A Fülöp- szigeteki férfiak kedvenc potencianövelője a balut, amelyben a kacsatojás embrióját kell elfogyasztani.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgane laforet Perez (@morgane_prz_lft) által megosztott bejegyzés,

Felsorolásunkból természetesen a sült skorpió sem maradhat ki, igazi ínyencség!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

wowstreetfood (@wowstreetfoods) által megosztott bejegyzés,

Végül de nem utolsósorban bemutatjuk az iszapkagylót, amelyre az elmúlt években egyre nagyobb volt a kereslet. Ezért a tengeri herkentyűért akár 85 ezer forintot is képesek fizetni az ínyencek. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!