Amikor új évszak köszönt be, ideje megújulni. Ilyenkor már rutinszerűen diétázunk, méregtelenítünk, radírozunk, és rohanunk a fodrászhoz egy kis frissítő vágásra.
Ha száraz és töredezett a hajunk, persze nem árthat a szakértő kéz, de otthon is csodákat művelhetünk beteg hajtincseinkkel. Hajtípustól függetlenül készíthetünk pakolásokat, maszkokat az otthon fellelhető alapanyagokból. Következzen 10 tippünk, ami sokat javíthat hajkoronánk állapotán.
1. Avokádós maszk a csillogó hajért
Egy kevés avokádóból és almaborból illetve teafűből csodás revitalizáló kencét készíthetünk, ami fényessé és simává varázsolja a hajat, sőt, arcpakolásnak is kiváló.
Avokádós arc- és hajpakolás
2. Epres hajápoló zsíros hajra
Az eper és szódabikarbóna együtt hatékonyan távolítja el a zsíros lerakódást a hajon a nyári forróságban.
3. Karamell maszk a hidratált hajért
Amellett, hogy remekül hidratálja a göndör hajat, növeli a kezelhetőségét is. Keverjünk össze 1/4 csésze mézet, 1/4 csésze melaszt, 1/4 csésze olívaolajat és egy kevés almaecetet egy tálban, majd tegyünk hozzá egy pépesített banánt. Keverjük homogénre, kenjük be vele hajunkat, hagyjuk legalább 20-30 percig hatni, majd öblítsük le.
4. Tápláló maszk
Ez a fehérjegazdag kence joghurtból, citromból és egy tojásból áll. Erősíti a hajat, és megóvja az erős nyári napsugárzástól.
5. Banán- és mandulaolaj maszk a haj lágyságáért
A banán lágyítja és erősíti a hajszálakat, míg a mandulaolaj zárolja a nedvességet, így hajunk nem szárad ki.
Banános hajpakolás
6. Hajegyenesítő pakolás
Göndör a hajad, így általában vasalod, vagy szárításnál kihúzod egyenesre, de a pára tönkreteszi a munkádat? Kenj mézet és mandulaolajat a hajkoronádra – garantáltak a sima tincsek!
7. Sör a volumenért
A sör – mint tudjuk - nem csak ivásra való. Például visszaállíthatod vele hajad volumenét!Keverjünk össze egy fél csésze sört, egy teáskanál olajat és egy nyers tojást. Kenjük a nedves hajunkra, hagyjuk 15 percig rajta, végül öblítsük le hideg vízzel.
8. Kókuszos kondicionálás
A kókuszolaj hidratál és ragyogóvá teszi a frizurád. Ha egészséges hajra vágysz, a kókuszolajat ne hagyd le a listádról!
A hideg időjárás tönkreteheti hajunkat – ez már közhely. Ha szeretnéd újraéleszteni, és hidratálni, mutatunk még egy receptet, amit könnyedén elkészíthetsz: egy turmixgépbe dobj 1/2 avokádót, 1/4 csésze majonézt, 1 evőkanál kókuszolajat, 1 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál mézet és 3 ml vizet. Nedvesítsd meg a hajadat langyos vízzel, és fésüld át, mielőtt rátennéd a maszkot. Egyenletesen oszlasd el a hajon a kencét, majd hagyd 15-20 percet hatni, hogy a haj felszívhassa a tápanyagokat. Ezután öblítsd le hideg vízzel.
Szőkítő pakolás
Nyáron a víz-nap kombináció kiszívja hajunkat, a szőkék ilyenkor még világosabbra váltanak. De ha még így sem éreznéd kellőképpen szöszinek magad, készíts kamillateát citrommal, és hagyd 2-3 percig a hajadon.
Ez a tortácska csak akkor lesz gluténmentes, ha olyan zabpelyhet (vagy zabpehelylisztet) használunk, melynek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "gluténmentes".
Sokan meg sem mozdulnak a kedvenc fitneszapplikációjuk nélkül. Most viszont úgy tűnik, nem is annyira hasznosak, mint gondoltuk – különösen akkor, ha a motivációról van szó.
Ezen a hétvégén nem töltünk majd kevés időt a konyhában, mert a rakottasok és a kelt tésztás csigák is igényelnek némi pepecsmelót, de ha kinézünk az ablakon, annyira nem is bánjuk.
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Karácsony táján minden akció duplán számít, ilyenkor ugyanis hatványozódnak a kiadásaink. Ezt meglovagolva a boltok, diszkontláncok hatalmas leárazásokkal várják a vevőket. Ezúttal az ALDI trappistaakciójára figyeltünk fel.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...