hozzászólások (2)

leírás

A kókuszolaj (a kókuszvaj megfelelője) egy tipikusan trópusi termék, melynek számtalan felhasználási módja létezik a konyhán kívül is. A kókusz szárított húsából nyerik ki. A finomított kókuszolaj égési pontja 232 celsius, míg az olívaolajé 180, így alkalmasabb magas hőfokon történő pirításhoz, sütéshez. Leginkább dél-ázsiai curry ételek elkészítéséhez ideális.

Fotó: flickr - Dầu dừa by Phu Thinh Co

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Fénytől védett helyen. Hűteni nem szükséges, szobahőmérsékleten tárolható.

Kókuszolaj alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        kistacsa
        Nelly / kistacsa Wed, 2011-06-15 17:14

        Szia!
        Szerintem nagyobb bio boltokban talalsz Magyarorszagon is. Itt az USA-ban az IGA-ben es szinte minden bio boltban lehet kapni. Az itteni ara (kb fel liter) 10-20 dollar kozott mozog. Erdemes tobbfelet is megkostolni, mert minosegtol fuggoen erezheto benne az igazi kokusz iz. Udv, Nelly