Piacra dobták az első Down-szindrómás Barbie-babát

A Barbie gyártója létrehozta az első Down-szindrómás babát, hogy minél több gyereknek lehessen olyan játéka, amelyben önmagát láthatja viszont.

A Barbie gyártója, a Mattel nemrégiben piacra dobta első Down-szindrómás babáját, melynek megalkotása során a vállalat az amerikai Nemzeti Down-szindróma Szövetséggel (National Down Syndrome Societyvel-NDSS) és egészségügyi szakemberekkel is konzultált.

A baba egy rózsaszín nyakláncot visel, melynek három kiszögellése jelképezi a Down-szindróma tüneteit okozó tripla 21-es kromoszómát. A ruháján pillangók láthatóak, valamint sárga és kék színben pompázik, amelyek szintén a betegséghez kapcsolódó színek és szimbólumok.

A sokszínűség fontos nekem, mivel az embereknek több hozzám hasonló embert kell látniuk ahelyett, hogy elrejtőznének

- mondta Ellie Goldstein, egy Down-szindrómás brit modell, aki az új Barbie kampányában szerepelt.

A jótékonysági szervezetek üdvözölték a lépést, Carol Boys, az Egyesült Királyság Down-szindrómás egyesületének vezérigazgatója szerint jó, hogy a közösségükhöz tartozó gyerekek végre olyan babákkal játszhatnak, amelyekkel könnyen tudnak azonosulni.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Instagram


Még több hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütikkel gyarapítsuk a recepttáraitokat.