Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Döglött marhák húsát árulta egy házaspár Békés megyében

Döglött marhák húsát árulta Békés megyében egy kötegyáni házaspár. A fertőzött húsokat a környékbeli települések henteseinek és vendéglátóhelyeknek is eladták. 

A házaspár által árult döghúsok lépfenével voltak fertőzve, bejelentések szerint többen is kórházba kerültek a hús elfogyasztása után, a legújabb értesülések szerint pedig maga a húst értékesítő házaspár is kórházba került - írja a 444.hu.

A kórházban ápolt két betegen kívül újabb megbetegedésről nem érkezett hír, a lépfenével kezelt házaspár egyelőre jól reagál a kezelésekre. 

A Kötegyánban élő házaspár az eddigi értesülések szerint egy elhullott szarvasmarha húsát adták el és dolgozták fel, a megyei kormányhivatal járványügyi nyomozása során viszont kiderült, a 240 kilogrammnyi fertőzött hús lefoglalásakor marhahús mellett sertéshúst is találtak, a helyiek szerint pedig a házaspár többször is árusított kétes eredetű kolbászokat.

A húsfeldolgozó helyszínén járványvédelmi zárlatot rendeltek el, az ingatlan területén lévő állatok már megkapták a szükséges védőoltásokat. Azok, akik rész vettek az elhullott tetemek feldolgozásában és fogyasztásában, már megkapták a szükséges egészségvédelmi utasításokat, és jelenleg járványügyi megfigyelés alatt állnak. 

A rendőrség közleménye szerint a házaspár ellen rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntettének gyanúja miatt folyik nyomozás.

EZ IS ÉRDEKELHET:

via 444.hu; beol.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!