Döglött marhák húsát árulta egy házaspár Békés megyében

Döglött marhák húsát árulta Békés megyében egy kötegyáni házaspár. A fertőzött húsokat a környékbeli települések henteseinek és vendéglátóhelyeknek is eladták. 

A házaspár által árult döghúsok lépfenével voltak fertőzve, bejelentések szerint többen is kórházba kerültek a hús elfogyasztása után, a legújabb értesülések szerint pedig maga a húst értékesítő házaspár is kórházba került -írja a 444.hu.

A kórházban ápolt két betegen kívül újabb megbetegedésről nem érkezett hír, a lépfenével kezelt házaspár egyelőre jól reagál a kezelésekre.

A Kötegyánban élő házaspár az eddigi értesülések szerint egy elhullott szarvasmarha húsát adták el és dolgozták fel, a megyei kormányhivatal járványügyi nyomozása során viszont kiderült, a 240 kilogrammnyi fertőzött hús lefoglalásakor marhahús mellett sertéshúst is találtak, a helyiek szerint pedig a házaspár többször is árusított kétes eredetű kolbászokat.

A húsfeldolgozó helyszínén járványvédelmi zárlatot rendeltek el, az ingatlan területén lévő állatok már megkapták a szükséges védőoltásokat. Azok, akik rész vettek az elhullott tetemek feldolgozásában és fogyasztásában, már megkapták a szükséges egészségvédelmi utasításokat, és jelenleg járványügyi megfigyelés alatt állnak.

A rendőrség közleménye szerint a házaspár ellen rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntettének gyanúja miatt folyik nyomozás.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via 444.hu; beol.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek