Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borzalmas körülmények között tartott malacokat talált a Nébih

Azonnali hatállyal függesztette fel egy illegális sertéstelep működtetését a Nébih. A telepen tartott állatok egészségügyi állapota ismeretlen volt. 
55 illegálisan tartott sertést találtak a Nébih szakemberei az egyik Pest megyei állattartó telepen. A nem bejelentett telepen tartott állatokat moslékkal etették, amellyel  az Európai Unió tagállamaiban – így Magyarországon is – szigorúan tilos az élelmiszertermelő haszonállatokat etetni. 
 
A Nébih értesítése alapján a területileg illetékes járási hivatal forgalmi korlátozást és csaknem 1 tonna melléktermék ártalmatlanítását rendelte el, amelyet a telepen fellelhető műanyag hordókban, illetve földbe ásott tárolókban tartottak. A telepen azonnali hatállyal forgalmi korlátozást, továbbá a melléktermék ártalmatlanítását rendelte el az érintett telepen.
 
A Nébih a továbbiakban felhívta a figyelmet arra is, miért tilos moslékkal etetni az élelmiszernek szánt haszonállatokat. A moslék, ideértve minden emberi fogyasztásból megmaradt élelmiszerhulladék fertőzésközvetítő anyag lehet, amely veszélyes, járványokat okozó baktériumokat is tartalmazhat. 
 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!