Visszataszító állapotok egy hazai főzőkonyhában - illegális kifőzdét záratott be a Nébih

Egy illegálisan működő budapesti kifőzdét záratott be azonnali hatállyal a NÉBIH, a főzőkonyhában elképesztően rossz körülmények között tárolták az élelmiszereket. 

A kifőzdeként üzemelő vendéglátóhelyen több súlyos higiéniai hiányosságot tártak fel a Nébih szakemberei. A konyhában nem volt megfelelő előkészítő helye sem a húsoknak sem a zöldségeknek, a helyiség pedig egyetlen, működésképtelen kézmosóval rendelkezett, így csak egy kisméretű mosogatót használtak kézmosásra.

A csomagolt alapanyagok jelentős részét a földön, a felhasználásra váró húst hűtés nélkül a munkapult alatt tartották fedetlenül. A hűtők, gáztűzhelyek, a munkapult és a fal is erősen szennyezett volt, az alapanyagokat elkülönítés nélkül, vegyesen tárolták a hűtőkben.

Az egységben 15 tétel összesen 46 kg jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszert találtak, valamint a konyha két dolgozójának egyike sem rendelkezett érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálattal.

A Nébih munkatársai azonnali hatállyal elrendelték a vendéglátóegység működésének felfüggesztését. További információkat a kifőzdéről itt találsz.

Ezeket olvastad már?

via Nébih

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek