dexterke főz: Mi mennyi?

Na szép kis debüt! Rögtön az első cikkemben elrontottam a mértékegységeket, kedves barátom hívta fel a figyelmemet, hogy a teáskanál nem kisebb, mint a kávéskanál!

Ja, hogy ezt Ti ezt mind tudtátok?Azért leírom, hogy egyszer és mindenkorra rögzüljön:

Kávéskanál = teáskanál = KÖZEPES (5 ml)Mokkáskanál = PICI (2 ml).

És még:Evőkanál = NAGY (15 ml)

De ha mondjuk lisztről van szó, és nem folyékonyról: a csapott evőkanál 1,5 dkg, a púpozott az 2 dkg (már ha nincs a konyhádban kanál, mert mondjuk a Szaharában jön rád a pitesütés. Bár hogy ott mérleget hogy szerzel, azt nem tudom).

Na most már nagyon belejöttem, jöhet a divatos amerikai bögre (cup), 1 bögre az 250 ml, vagy 250 g.

De ugyebár nem mindegy, hogy miről van szó, mert mondjuk a cukor nehezebb, mint a liszt, tehát súlyra átváltva sokkal több jön ki, de ebbe most nem megyek bele.

Az a fontos, hogy egy recepten belül ne ugráljunk a rendszerek között. Így is elég para ez az egész főzés!

Ez is érdekelhet!

Dexterke főz: egy kertvárosi anyuka kalandja Flóra étcsokis-zabpelyhes kekszével

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.