Ja, hogy ezt Ti ezt mind tudtátok?Azért leírom, hogy egyszer és mindenkorra rögzüljön:
Kávéskanál = teáskanál = KÖZEPES (5 ml)Mokkáskanál = PICI (2 ml).
És még:Evőkanál = NAGY (15 ml)
De ha mondjuk lisztről van szó, és nem folyékonyról: a csapott evőkanál 1,5 dkg, a púpozott az 2 dkg (már ha nincs a konyhádban kanál, mert mondjuk a Szaharában jön rád a pitesütés. Bár hogy ott mérleget hogy szerzel, azt nem tudom).
Na most már nagyon belejöttem, jöhet a divatos amerikai bögre (cup), 1 bögre az 250 ml, vagy 250 g.
De ugyebár nem mindegy, hogy miről van szó, mert mondjuk a cukor nehezebb, mint a liszt, tehát súlyra átváltva sokkal több jön ki, de ebbe most nem megyek bele.
Az a fontos, hogy egy recepten belül ne ugráljunk a rendszerek között. Így is elég para ez az egész főzés!
Ez is érdekelhet!
Dexterke főz: egy kertvárosi anyuka kalandja Flóra étcsokis-zabpelyhes kekszével