dexterke főz: Mi mennyi?

Na szép kis debüt! Rögtön az első cikkemben elrontottam a mértékegységeket, kedves barátom hívta fel a figyelmemet, hogy a teáskanál nem kisebb, mint a kávéskanál!

Ja, hogy ezt Ti ezt mind tudtátok?Azért leírom, hogy egyszer és mindenkorra rögzüljön:

Kávéskanál = teáskanál = KÖZEPES (5 ml)Mokkáskanál = PICI (2 ml).

És még:Evőkanál = NAGY (15 ml)

De ha mondjuk lisztről van szó, és nem folyékonyról: a csapott evőkanál 1,5 dkg, a púpozott az 2 dkg (már ha nincs a konyhádban kanál, mert mondjuk a Szaharában jön rád a pitesütés. Bár hogy ott mérleget hogy szerzel, azt nem tudom).

Na most már nagyon belejöttem, jöhet a divatos amerikai bögre (cup), 1 bögre az 250 ml, vagy 250 g.

De ugyebár nem mindegy, hogy miről van szó, mert mondjuk a cukor nehezebb, mint a liszt, tehát súlyra átváltva sokkal több jön ki, de ebbe most nem megyek bele.

Az a fontos, hogy egy recepten belül ne ugráljunk a rendszerek között. Így is elég para ez az egész főzés!

Ez is érdekelhet!

Dexterke főz: egy kertvárosi anyuka kalandja Flóra étcsokis-zabpelyhes kekszével

Hozzászólások (2)

bettinea

Majdnem sikerült =P De a kávéskanál nem a teáskanállal egyezik meg, hanem a mokkáskanállal. Kávéskanál = mokkáskanál. És ez a legkisebb kanalunk. A teáskanál pedig az ett?l egy picit nagyobb kiskanalunk.

Törölt felhasználó

Nemár! :) Nekem fogalmam sem volt, épp ezért rengeteg helyen utánanéztem! Lehet, hogy ez is olyan, mint a gázsüt? fokozatai, hogy mindenki másképp tudja?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.