Így süss kovásszal tökéletes kalácsot, Déri Szilvi most megmutatja

Édes, foszlós, kovászos címmel megjelent Déri Szilvia új könyve, melyben szemet gyönyörködtető különleges kelt tészták, és péksütemények receptjei sorakoznak, ezeket te is meg akarod sütni majd!

Mindig van szebb és jobb, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint Déri Szilvi legújabb, Édes, foszlós, kovászos című könyvének 'Tökéletes fonott kalács' receptje, melynek elkészítését most itt a Nosalty videójában ti is megtekinthetitek. Hogy azok is elkészíthessék a fonott kalácsot, akik még nem kaptak rá a kovászolásra és nem nevelnek otthon kovászt, a videóban Déri Szilvi egy élesztős kalácsot gyúrt, font és sütött  meg. Vigyázzatok, garantált az azonnali sütési vágy!

Szilvi korábbi, Kovászkaland című könyvében átadta nekünk a kovász iránt érzett hatalmas szeretetét, elkötelezettségét. A megjelenés után nem gondolta, hogy még egyszer egy ilyen nagyszabású projektbe kezd, de ahogy ő mondta:

Hogyha egyszer elkapott a kovászkór, akkor nem szabadulhatsz tőle!

Így született meg a HVG könyvek gondozásában új receptgyűjteménye, melyben most harminc családi kedvencet találhatunk.

A tökéletes kalácson kívül megtudhatjuk még a házi barhesz, a pesztós babka vagy például a fahéjas csomó készítésének titkait. Szilvi utánajárt, és bebizonyítja számunkra, hogy kovásszal még jobb és szebb tésztákat és süteményeket süthetünk – az ünnepekre és a hétköznapokra egyaránt.

Mire számítsunk még, ha kicsit több időt áldozunk a kovászos kelt tészta készítésére?

Elképesztően gazdag ízvilágra, ínycsiklandó, édes és sós foszlós puhaságra, megannyi illatos ropogtatnivalóra, valamint családunk és barátaink elismerő pillantásaira.

Ha eddig igyekeztünk egészségtudatosan élni, és önmegtartóztatást gyakoroltunk, ám cserébe éjszaka óriás kakaós csigáról fantáziáltunk, most végre bűntudat nélkül valóra válthatjuk álmainkat Déri Szilvia, vagyis Házisáfrány receptjei segítségével.

Elegendő az élesztő helyett kovászt használnunk, hiszen az így érlelt, fermentált tésztából sokkal egészségesebb, könnyebben emészthető süteményeket készíthetünk.

A könyv anyagához Szilvi a Nosalty konyhájában készítette el receptképeit. Nézzétek, micsoda kalácsot tart a kezében! Ilyet ti is tudtok, próbáljátok ki, sütésre fel!

Az Édes, foszlós, kovászos című könyv kapható a könyvesboltokban!

Címlapról ajánljuk

További cikkek