Deluxe rakott krumpli édesburgonyával, jól megpakolva csirkével és selymes, tejszínes szósszal

Egy réteg édesburgonya, szaftos csirkemell, az egész nyakon öntve krémes mártással, és olvadó sajttal betakarva. Megkívántad, mi? Mutatjuk a receptet is hozzá!

A rakott krumplit eléggé csípem, de csak akkor, ha jó szaftos, és nincsen szétszáradva benne sem a krumpli, sem a kolbász. Na meg azért is, mert jó kis tartalmas kaja. Egy baj van csak vele, hogy azért elég sokat el lehet vele szöszölni, amíg az ember megfőzi, megpucolja a krumplit, majd utána ugyanezt teszi a tojással is. Az sem két perc, amíg összerakjuk, megsütjük.

Ez az extra, édesburgonyás változat viszont sokkal hamarabb megvan, és ebben aztán lesz szaft is rendesen! Lehet hozzá hagyományos besamelt is készíteni - értem ezt úgy, hogy tejszín helyett használjunk tejet. Az is igaz, hogy a tejszín zsírja extra krémessé teszi, ami jól áll neki, így én inkább erre szavazok.

Arra viszont senki ne számítson, hogy majd szépen lehet tálalni melegen, mert ez nem az a műfaj. Szét fog esni, meg minden, de szerintem ez senkit nem fog érdekelni miután megkóstolta. Ebben biztos vagyok!

RECEPT

Rakott édesburgonya csirkemellel - Kattints!

Címlapról ajánljuk

További cikkek