Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egy darab mekis vagy Starbucks-os papírpohár 20 év alatt bomlik le - de ez most megváltozik!

Összefogtak a nagy szeméttermelő franchise-cégek - végre változás elé nézünk, és jönnek a teljesen lebomló papír kávéspoharak!

Közhely, és reméljük, Nektek is az, hogy a kedvenc franchise kávézódból elhozott műanyagfedős-papírpoharas megoldás nem éppen környezetbarát. Ha minden hétköznap egyet iszol, akkor is kb. 20-at dobsz kukába egy hónap alatt. Sok.

A Starbucks is rájött erre (hálisten), és nagyobb brandekkel (pl. Wendy's, McDonald's) összefogva létrehozta a NextGen Cup Challenge-et, amely felhívást intézett a kreatívakhoz: alkossanak fenntartható, környezetbarát kávéspoharakat! A Starbucks kihirdette a 12 győztest, a vadiúj designok közül pedig elvileg nem egy bevezetésre kerül majd élesben is - írja a bustle.

Amerikában évente mintegy 60 millió papírpohár kerül a szemétdombokra - egyszerűen azért, mert nem tudják újrafelhasználni őket. 

Nem elég ugyanis, hogy a poharak külseje kartonból készül, ha a belsejében található egy átázást megakadályozó, melegen tartó vékony műanyag réteg - ez pont elég, hogy egy árva papírpohár lebomlása 20 siralmas évig tartson.

Mivel az összes éves papírpohárhulladék-termelés 4%-áért a meki és a Starbuck felelős, a NextGen Challenge program keretein belül összefogtak, hogy 3 éven belül teljesen átálljanak a 100%-ban lebomló és/vagy komposztálható poharak bevezetésére - azóta pedig a Coca Cola, a WWF, a Yum!Brands, a Nestlé és a Wendy's is betársult.

A körülbelül 500 jelentkező közül 4 hónap alatt 12-t választottak ki 3 kategóriában: innovatív süteményes papírok, úgy anyagok, újra felhasználható pohártetők. A győztesek mind pénzjutalmat kapnak projektjeik megvalósítására.

Addig is, amíg nem kerülnek bevezetésre a tökéletesen lebomló poharak, a hálózat egységei arra ösztönöznek, vidd magaddal saját poharadat, kulacsodat, és abba kérd kávéjukat - vagy vásárolj náluk lebomló poharat a sima papírpohár helyett.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Gyönyörű pasztell Disney-csészéket dobtak piacra - igaz, gyerekeknek, de kit érdekel?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!