Dani és Ági dinnyés ételei

Daninak ma Ági, A Konyhafőnök 2. évadának egyik igen karakteres szereplője segített. Nem volt könnyű dolguk, dinnyéből kellet főételt kreálniuk. Nézzétek, mit alkottak!

Dani és Ági dinnyés főétele

Fő hozzávalók:

  • 1 db közepes sárgadinnye
  • 1 db kisebb görögdinnye – mézdinnye

A tésztához

  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg szalonna
  • 1 db nagy kápiapaprika
  • 1 db nagy sárgapaprika
  • 2 ek barna cukor
  • 20 dkg rizstészta
  • 1 db tojás
  • 4 ek szójaszósz
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • fél lime leve
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma

A piskótához

  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • fél tk őrölt szegfűszeg
  • 2 ek cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek cukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 ek vaj

A díszítéshez

  • pirított mandulaforgács
  • mentalevelek
  • sárkánygyümölcs

Ázsiai dinnyés tészta - elkészítés:

  1. A kápiapaprikát és a sárgapaprikát a kisült kolbász és a szalonna zsiradékán lepirítjuk, majd hosszátesszük a méz- illetve sárgadinnyét is, amivel egy pár percig karamellizáljuk.
  2. A rizstésztát forrásban lévő vízbe helyezzük 6 percre, majd az elkészülte után azonnal visszahűtjük.
  3. A tésztát kevés olajon1 db tojás hozzáadásával lepirítjuk, majd ráöntjük a pirított zöldségeket, a kolbászdarabkákat, szójaszószt, limelevet, gyömbért és fokhagymát, és összesütjük azokat.

Dinnyés piskóta gyümölcsös tejszínágyon - elkészítés:

  1. Klasszikus piskótatésztát készítünk 6 tojással, majd a kiöntött tésztára apró kockákra vágott sárgadinnyét szórunk,és így sütjük ki. A tészta töltelékéhez a görögdinnyéből fahéj, szegfűszeg és egy kevés cukor hozzáadásával lekvárt készítünk, amivel később az elkészült piskótát töltjük meg.
  2. Tejszínből egy kevés cukor hozzáadásával habot készítünk, amit a tányér aljára halmozunk a darabolt gyümölcsökkel együtt.
  3. A csokoládét kevés vajjal olvasztjuk fel, amit a formázott, töltött piskótára locsolunk, és egy kevés mandulával szórjuk meg. Díszítésnek egy kevés mentát és sárkánygyümölcsöt használunk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek