Dani és Ági dinnyés ételei

Daninak ma Ági, A Konyhafőnök 2. évadának egyik igen karakteres szereplője segített. Nem volt könnyű dolguk, dinnyéből kellet főételt kreálniuk. Nézzétek, mit alkottak!

Dani és Ági dinnyés főétele

Fő hozzávalók:

  • 1 db közepes sárgadinnye
  • 1 db kisebb görögdinnye – mézdinnye

A tésztához

  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg szalonna
  • 1 db nagy kápiapaprika
  • 1 db nagy sárgapaprika
  • 2 ek barna cukor
  • 20 dkg rizstészta
  • 1 db tojás
  • 4 ek szójaszósz
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • fél lime leve
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma

A piskótához

  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • fél tk őrölt szegfűszeg
  • 2 ek cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek cukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 ek vaj

A díszítéshez

  • pirított mandulaforgács
  • mentalevelek
  • sárkánygyümölcs

Ázsiai dinnyés tészta - elkészítés:

  1. A kápiapaprikát és a sárgapaprikát a kisült kolbász és a szalonna zsiradékán lepirítjuk, majd hosszátesszük a méz- illetve sárgadinnyét is, amivel egy pár percig karamellizáljuk.
  2. A rizstésztát forrásban lévő vízbe helyezzük 6 percre, majd az elkészülte után azonnal visszahűtjük.
  3. A tésztát kevés olajon1 db tojás hozzáadásával lepirítjuk, majd ráöntjük a pirított zöldségeket, a kolbászdarabkákat, szójaszószt, limelevet, gyömbért és fokhagymát, és összesütjük azokat.

Dinnyés piskóta gyümölcsös tejszínágyon - elkészítés:

  1. Klasszikus piskótatésztát készítünk 6 tojással, majd a kiöntött tésztára apró kockákra vágott sárgadinnyét szórunk,és így sütjük ki. A tészta töltelékéhez a görögdinnyéből fahéj, szegfűszeg és egy kevés cukor hozzáadásával lekvárt készítünk, amivel később az elkészült piskótát töltjük meg.
  2. Tejszínből egy kevés cukor hozzáadásával habot készítünk, amit a tányér aljára halmozunk a darabolt gyümölcsökkel együtt.
  3. A csokoládét kevés vajjal olvasztjuk fel, amit a formázott, töltött piskótára locsolunk, és egy kevés mandulával szórjuk meg. Díszítésnek egy kevés mentát és sárkánygyümölcsöt használunk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!