Cukor helyett eritrit!

Melyik édesítőszert kedvelik a dietetikusok? Segítünk, a cukorbetegek is fogyaszthatják és a gluténmentes étrendbe is beilleszthető. Az eritritről lesz szó, ismerd meg! (x)

Habár cukrot számos dologból ki lehet nyerni, az élelmiszeripar régóta igyekszik megtalálni a lehetséges alternatíváit. Egy olyan mesterséges édesítőszer, mint például a „light” üdítők többségében is fellelhető aszpartám, ugyanis olcsóbban előállítható, nem véletlenül tartják a cukormentes kólát a világ egyik legnagyobb bizniszének. Az utóbbi időben, az egészségtudatosság előretörésével azonban egyre nagyobb igény mutatkozott olyan cukorpótló megoldásokra, amelyek nem csak kalóriaszegények, de egyben természetesek is. Így került előtérbe a dietetikusok által is kedvelt eritritol, avagy eritrit.

Az eritrit egy olyan természetes cukoralkohol, amely kis mennyiségben megtalálható például a dinnyében, a szőlőben, a körtében, különböző gombákban, illetve olyan erjesztéssel készült ételekben és italokban, mint a sajt, a szójaszósz vagy éppen a bor. Nagy előnye, hogy a glikémiás indexe 0, vagyis semmiféle hatása nincs a szervezet inzulintermelésére, így a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Ráadásul tökéletesen beilleszthető a gluténmentes étrendbe is, és a fogakat sem károsítja.

Bűntudatmentes brownie recept

De az eritrit nem csak azok számára lehet érdekes, akik előnyben részesítik a funkcionális élelmiszereket, hanem a fogyókúrázóknak is. Ez az alternatív édesítőszer ugyanis valóban kalóriamentes, és más cukoralkoholoktól eltérően rendkívül könnyen emészthető. Így bár az ízintenzitása csak 70%-a a hagyományos kristálycukorénak, bátran használhatunk belőle többet kedvenc finomságaink – akár szénhidrátcsökkentett édességeink – elkészítéséhez, hiszen az eritrit lelkiismeret-furdalás nélkül biztosítja az édes életet.Kóstolj bele Te is!

Tudj meg többet az eritritről itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...