Csupa jó lesz Paloznakon

Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.

Na, valami ilyesmire készüljenek azok, akik veszik a fáradságot, és augusztus 8-9-én ellátogatnak a III. Paloznaki Jazz és Borpiknikre. És vegyék csak bátran, mert egyszerre lesz ott jazz, jazz és jazz, és finom, finomabb és elképesztően finom falatok, mindezek mellé príma Homola borok, valamint a Balaton-felvidék nyújtotta hihetetlenül csodálatos környezet, ami nem mellesleg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részét képezi.

Bár úgy tűnhet, hogy túlzásokba estem a felsorolásnál, pedig nem. Persze aki a jazzt, mint műfajt nem szereti, annak aztán mondhatok bármit. Például azt, hogy talán azért nincs ínyére, mert még nem érti igazán. Van egy sajátos nyelvezete, amire rá kell érezni. És ha ez megvan, akkor biztosan talál benne szeretnivalót, mert elképesztően sokszínű és sokoldalú.

És improvizatív. Akárcsak Takács Lajos a Laci? Pecsenye! séfje, aki a falatokat, és ahogyan ő mondta, a "kencéket" készíti majd a zene és a borok mellé.

Vele és Ádám Csabával, az Olimpia étterem konyhafőnökével a Paloznaki tájház udvarán találkozhatunk, ahol közösen dolgoznak majd azon, hogy kivétel nélkül minden vendég arcára elégedett mosolyt csaljanak.

Takács Lajos a maga kiegyensúlyozott tempójában

Lajos otthonosan mozog a vidéken, elvégre Tapolcán született. Keszthelyre az iskola kedvéért, Monostorapátiba pedig nagyszülei örömére járt. De megfordult a Szeremley borháznál is Badacsonyban, Tomajban A HENTES pedig az édesapja volt. Húszas éveit főleg Bándon, alig odébb, a Bakonyban töltötte az Udvarház Csárda konyháján. Ott volt lehetősége improvizálni úgy, mint egy jazz-zenésznek, aki nem feltétlenül a kotta szerint játszik, hanem saját kedvére, nagy adag szeretettel. A párhuzam pedig nem véletlen, mert Lajos hasonló elven működik. Ami épp kapható, friss, minőségi, pont szezonja van, tehát a legjobb alapanyagokkal dolgozik és rögtönöz! Ez most sem lesz másképp.

A Takács Lajos Freestyle grillek mellé dukál majd a jó jazz és a finom borok.

„A főzés olyan, mint a jazz. Rögtönzés, hangulat, szeretet, öröm.” - Charlie Trotter

A Paloznaki Tájház színpadán és a Microsoft nagy színpadon két nap alatt 15 előadót láthatunk és hallhatunk majd. Két év után ismét Magyarországon lép fel az ezredforduló alapvető lounge-jazz zenekara, a DePhazz, és tiszteletét teszi Izland kirobbanóan életigenlő funk-jazz bandája, a Mezzoforte. Velünk lesz a Djabe, a csodás Tompos Kátya, Harcsa Veronika és a Bin Jip, a Mrs. Columbo, a Tárkány Művek, a Hajdu Klára Quartet, Manoya, Herczku Ágnes & Sinha Róbert, a Smárton trió, a Peet Project, sőt, a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei is fellépnek.

Összegzésül tehát: adottak a csupa jó jazz-zenészek, a csupa finom étkek és a csupa jó borok, valamint a páratlan szépségű környezet. Ilyen konstelláció csupán egyszer van egy évben!

További információk a programokról, szálláslehetőségekről itt!

És még jegyekért is lehet játszani, itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek