A norvégok szerint az óceán aranya, mások lámpaolajként használták, gyógyászati célokra 1854-ben kezdték gyártani, Magyarországon csak az 1900-as évek elején vált ismertté a csukamájolaj, ekkor a szülők előszeretettel adták gyermekeiknek hogy szépen fejlődjenek és nagyra nőjenek. Utálatos íze miatt kevesen kedvelik, és akkor finomak voltunk, de miért lenne érdemes mégis fogyasztani a híres-hírhedt csukamájolajat? Íme az okok.
Galéria
Galéria
Lássuk, mire jó a csukamájolaj!
0
/
9
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Javítja a kognitív funkciókat, az agyműködést, csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának veszélyét, enyhíti a depressziót, az agressziót és a stresszt, kezelhető fogyasztásával a hiperaktivitás és megelőzhető a szülés utáni depresszió, és idősebb korban is segít megőrizni a szellemi frissességet.
Még több érdekes cikk: