13 ok, amiért a borzasztó ízű csukamájolajat meg kell szeretned

A növés és fejlődés érdekében szüleink előszeretettel adagolták nekünk, mi pedig utáltuk. Ma már egyre többen ismerik fel jótékony hatásait, amiért tényleg megéri rendszeresen fogyasztani, akármennyire is kiállhatatlan az íze. Hogy miért kéne mégis megbarátkoznunk a csukamájolajjal? Elmondjuk.

A norvégok szerint az óceán aranya, mások lámpaolajként használták, gyógyászati célokra pedig 1854-ben kezdték gyártani. Magyarországon csak az 1900-as évek elején vált ismertté a csukamájolaj, ekkor a szülők előszeretettel adták gyermekeiknek, hogy szépen fejlődjenek és nagyra nőjenek. Utálatos íze miatt viszont kevesen kedvelik, és akkor finomak voltunk... de miért lenne érdemes mégis fogyasztani a híres-hírhedt csukamájolajat? Íme az okok!

Kattints a galériára, és ismerd meg a csukamájolaj jótékony hatásait!

Források: 1., 2.


Még több érdekes cikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek