Egy csomag tészta mindig akad otthon – készíts tésztasalátát!

Az egyik legkönnyebben elkészíthető ebéd vagy vacsora a tésztasaláta. Bármilyen maradék sült, sajt vagy zöldség hozzáadható, használd a kreativitásod! (x)

A saláta alapja a tészta, mely lehet egy adag maradék főtt tészta a hűtőből, vagy egy frissen főzött adag, de ezt is hűtsd le hideg vízben. Bármilyen vágott tészta jó lesz, de ha igazán finomat szeretnél készíteni, akkor durumtésztát használj hozzá, ez nem ázik el a szósztól és a zöldségek levétől. Ha még spirális alakú is a durumtészta, az lesz a legjobb! Az öntet belefolyik a csigák közé, így minden egyes falatban tökéletesen érezheted. Apropó öntet, próbáltad már pestoval? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy megtedd. Íme egy csodálatos recept az ismerkedéshez:

Pesztós tésztasaláta

Hozzávalók 4 főre:

Elkészítés:

  1. A spirelli tésztát a csomagoláson található javaslat szerint sós vízben al dente-re főzzük, majd hideg vízben kihűtjük.
  2. A tésztát a pestóval, olívabogyóval, paradicsommal, paprikával és fetasajttal összekeverjük. Bazsalikommal és frissen őrölt borssal megszórjuk, és tálaljuk.
  3. A tésztasaláta elkészítési ideje: kb. 25 perc

Tudtad?

A vegán, dmBio spirelli száraztészta durvára őrölt, eredeti olasz durumbúzadarából készült, és magában hordozza a mag héjában található értékes alkotórészeket. Az igazi olasz tészta ideális főételként különböző tésztaszószokkal, köretként húsok, halak és zöldségek mellé vagy felfújtak és tésztasaláták alapanyagaként.

Keress még több dmBio terméket itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...