Ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonella-fertőzés gyanúja miatt, de a gyárat eddig nem hagyta el olyan termék, amely fertőzött lenne, írja az MTI.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/j4/Ed/v47PLjp4HVywe9ln8INNP3UI5USsi5n1srluQwDR.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=bb4e92d0b16493e740223c29d61ab024)
Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, hogy leállították a gyárban a termelést, és a következő két hétben fertőtlenítik az üzemet.
A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis „egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív.
A Ferrero Arlonban található csokoládéüzemében már tavaly is volt ilyen probléma. Akkor egy már decemberben azonosított szalmonellafertőzés miatt állt le a gyár. Az ott készült valamennyi csokoládéterméket visszahívták. A gyár 2022. június elején indulhatott újra három hónapos tesztidőszakra, rendkívül szigorú higiéniai felügyelet mellett.
Még több friss hír: