Csodás torták esküvőre

Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő esküvői tortát? Hogy ez miért is olyan fontos? Milyen fajták léteznek? Mit szimbolizál a torta, és honnan is ered egyáltalán?

Ezekre a kérdésekre adunk most választ. Ha a cikk elolvasása után még mindig maradnának kérdőjelek, érdemes figyelni újonnan indított cikksorozatunkat.

A torta története egy csodálatos és igen hosszú múltra tekint vissza, amikor is Nagy Sándor hadvezér több tízezres serege, Perzsa nőkkel kelt egybe. Eme jeles ünnep tiszteletére töménytelen mennyiségű kenyeret díszítettek és ízesítettek olyan csemegékkel, mint a dió, mandula, ánizs, és nem utolsósorban a mézbe mártott rózsa, amely egyben a torta dísze is lett. Így alakult ki az esküvői torták alapja, amely azóta már, mondhatni, jócskán – művészetté fejlődött.

Rengetegféle/fajta torta létezik a klasszikustól a rusztikusig, az óriásitól az egészen apró cupcake-ig, de ami biztosan közös bennük, az a szimbolika.

A torta a pár közös jövőjét jelképezi, amelybe együtt vágnak bele. Ha az „igen” szócska már elhangzott, onnantól kezdve ez lesz a következő legfontosabb dolog az esküvőn, amikor minden szempár rájuk, illetve a tortára szegeződik. Éppen ezért nem mindegy, hogyan is választunk.

Nagyon fontos az, hogy milyen a személyiségünk. Mindkettőnké! Illetve, hogy a közös életet hogyan képzeljük el, és ezt hogyan szeretnénk megmutatni, szimbolizálni a tortával. (Egyszerű, letisztult, túlburjánzó, bohém.) Milyen stílust képviselünk, illetve, hogy milyen az ünnepi dekoráció. Igen, van, hogy a dekorációhoz igazítjuk a tortát, de olyan is van, hogy a tortához a dekorációt. A legáltalánosabb azonban, ha a tortát az esküvői csokorhoz választjuk, színeiben és formavilágában. Így semmiképp sem lőhetünk mellé, hiszen a két legemlékezetesebb tárgy harmóniába kerül egymással. Ez által kapunk egy vezérfonalat, amelyet az egész esküvőn végigvihetünk, egységesen, harmonikusan. Így valósíthatjuk meg elképzeléseinket, legyen az vintage, bohém, vicces vagy éppen egy romantikus stílusú esküvői álom képe.

Még több tortareceptet itt találsz >>

A képeket köszönjük a MIMI/EVENTS WITH LOVE-nak!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok! >>

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek

Ha ilyen tésztát vettél, ne edd meg, azonnal vidd vissza

A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) arra kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosítóadatokkal megegyező tortellinit ne fogyasszák el! Az érintett termék bármelyik Spar üzletbe visszavihető, a termék teljes vételárát visszafizetik.