Csodás torták esküvőre

Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő esküvői tortát? Hogy ez miért is olyan fontos? Milyen fajták léteznek? Mit szimbolizál a torta, és honnan is ered egyáltalán?

Ezekre a kérdésekre adunk most választ. Ha a cikk elolvasása után még mindig maradnának kérdőjelek, érdemes figyelni újonnan indított cikksorozatunkat.

A torta története egy csodálatos és igen hosszú múltra tekint vissza, amikor is Nagy Sándor hadvezér több tízezres serege, Perzsa nőkkel kelt egybe. Eme jeles ünnep tiszteletére töménytelen mennyiségű kenyeret díszítettek és ízesítettek olyan csemegékkel, mint a dió, mandula, ánizs, és nem utolsósorban a mézbe mártott rózsa, amely egyben a torta dísze is lett. Így alakult ki az esküvői torták alapja, amely azóta már, mondhatni, jócskán – művészetté fejlődött.

Rengetegféle/fajta torta létezik a klasszikustól a rusztikusig, az óriásitól az egészen apró cupcake-ig, de ami biztosan közös bennük, az a szimbolika.

A torta a pár közös jövőjét jelképezi, amelybe együtt vágnak bele. Ha az „igen” szócska már elhangzott, onnantól kezdve ez lesz a következő legfontosabb dolog az esküvőn, amikor minden szempár rájuk, illetve a tortára szegeződik. Éppen ezért nem mindegy, hogyan is választunk.

Nagyon fontos az, hogy milyen a személyiségünk. Mindkettőnké! Illetve, hogy a közös életet hogyan képzeljük el, és ezt hogyan szeretnénk megmutatni, szimbolizálni a tortával. (Egyszerű, letisztult, túlburjánzó, bohém.) Milyen stílust képviselünk, illetve, hogy milyen az ünnepi dekoráció. Igen, van, hogy a dekorációhoz igazítjuk a tortát, de olyan is van, hogy a tortához a dekorációt. A legáltalánosabb azonban, ha a tortát az esküvői csokorhoz választjuk, színeiben és formavilágában. Így semmiképp sem lőhetünk mellé, hiszen a két legemlékezetesebb tárgy harmóniába kerül egymással. Ez által kapunk egy vezérfonalat, amelyet az egész esküvőn végigvihetünk, egységesen, harmonikusan. Így valósíthatjuk meg elképzeléseinket, legyen az vintage, bohém, vicces vagy éppen egy romantikus stílusú esküvői álom képe.

Még több tortareceptet itt találsz >>

A képeket köszönjük a MIMI/EVENTS WITH LOVE-nak!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok! >>

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...