Csirkehúspép porciók babáknak

Eleinte olyan csekély mennyiségű húst esznek egyszerre a kisbabák, hogy nem érdemes minden húsevő napon külön összemaszatolni a konyhát.

{ CKÉP = 58118, 4 }

Jucci szakácsunk megosztott velünk egy praktikus módszert, miszerint készítsünk (az alábbiak alapján) egy nagyobb adag húspépet, porciózzuk jégkockatartóba vagy egészen pici dobozkákba, dugjuk a mélyhűtőbe, és ha szükségünk van egy adag husira az ebédhez, csak be kell érte nyúlni a hidegszekrénybe. Ötletes, ugye?

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • kevés olaj
  • pici só
  • jégkockatartó vagy kis, zárható, műanyag dobozkák

Elkészítés:

  1. A csirkemellet felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk.
  2. Pici sót teszünk rá, és kevés vízzel felöntjük, puhára pároljuk (ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet).
  3. Egy kevés főzőlével összeturmixoljuk a húst és mehet a jégkockatartóba (kis dobozkákba), a mélyhűtőbe tesszük.
  4. Ha legközelebb főzünk a csemeténknek, csak kivesszük a fagyasztóból, és egy kockát beledobunk a készülő ételbe.

Még több babaétel-recept itt!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.