Csirkehúspép porciók babáknak

Eleinte olyan csekély mennyiségű húst esznek egyszerre a kisbabák, hogy nem érdemes minden húsevő napon külön összemaszatolni a konyhát.

{ CKÉP = 58118, 4 }

Jucci szakácsunk megosztott velünk egy praktikus módszert, miszerint készítsünk (az alábbiak alapján) egy nagyobb adag húspépet, porciózzuk jégkockatartóba vagy egészen pici dobozkákba, dugjuk a mélyhűtőbe, és ha szükségünk van egy adag husira az ebédhez, csak be kell érte nyúlni a hidegszekrénybe. Ötletes, ugye?

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • kevés olaj
  • pici só
  • jégkockatartó vagy kis, zárható, műanyag dobozkák

Elkészítés:

  1. A csirkemellet felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk.
  2. Pici sót teszünk rá, és kevés vízzel felöntjük, puhára pároljuk (ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet).
  3. Egy kevés főzőlével összeturmixoljuk a húst és mehet a jégkockatartóba (kis dobozkákba), a mélyhűtőbe tesszük.
  4. Ha legközelebb főzünk a csemeténknek, csak kivesszük a fagyasztóból, és egy kockát beledobunk a készülő ételbe.

Még több babaétel-recept itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

További cikkek