Eleinte olyan csekély mennyiségű húst esznek egyszerre a kisbabák, hogy nem érdemes minden húsevő napon külön összemaszatolni a konyhát.
{ CKÉP = 58118, 4 }
Jucci szakácsunk megosztott velünk egy praktikus módszert, miszerint készítsünk (az alábbiak alapján) egy nagyobb adag húspépet, porciózzuk jégkockatartóba vagy egészen pici dobozkákba, dugjuk a mélyhűtőbe, és ha szükségünk van egy adag husira az ebédhez, csak be kell érte nyúlni a hidegszekrénybe. Ötletes, ugye?
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- kevés olaj
- pici só
- jégkockatartó vagy kis, zárható, műanyag dobozkák
Elkészítés:
- A csirkemellet felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk.
- Pici sót teszünk rá, és kevés vízzel felöntjük, puhára pároljuk (ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet).
- Egy kevés főzőlével összeturmixoljuk a húst és mehet a jégkockatartóba (kis dobozkákba), a mélyhűtőbe tesszük.
- Ha legközelebb főzünk a csemeténknek, csak kivesszük a fagyasztóból, és egy kockát beledobunk a készülő ételbe.