Csirke supreme

A Konyhafőnök nyertese kétszer is bevetette ezt a csodás francia csirkevágási technikát, nem véletlenül - a zsűrinek nagyon tetszett, Őt hozta ki győztesként!

Megszületett a végleges döntés, Mózes és Domi embert próbáló küzdelméből Domi került ki győztesként. Ő nyerte a tízmillió forintot és az álommunkát egy nagyszerű étteremben. Háromfogásos ételsorában a főétel egy galamb supreme volt. Ezt a szárnyasdarabolási technikát most egy videóban meg is mutatjuk nektek. Ha el akarjátok kápráztatni a családot, most figyeljetek!

Ha csirke supreme-et rendelünk egy étteremben, akkor egy olyan csirkemellre számítsuk a tányéron, melyen rajtahagyták a szárnycsontot. Így egy csodálatos combhoz hasonlatos húst kapunk, melyért egyáltalán nem kell megküzdenünk, benne ugyanis nem találunk már más csontot, könnyedén szeletelhetjük, fogyaszthatjuk. Lássuk a csirke bontási folyamatait:

  • Az egész csirkéről először a combokat választjuk le,
  • majd a szárnyaknál a mellhez kapcsolódó csont körül körbevágjuk a bőrt, illetve a húst, amit késsel finoman le is fejtünk a következő illeszkedési pontig.
  • Itt a kés fokával egy jól irányzott ütéssel eltörjük a csontot, majd levágjuk a szárnyakat.
  • A szárnyakat és a combokat félretesszük, egy másik ételhez használjuk fel őket.
  • Most jön annak az y-alakú mellcsontnak az eltávolítása, amelynek, ha a hosszabb felét törjük le, akkor kívánhatunk valamit. Hátul egy egyenes bevágással kezdjük, majd felülről-elölről a húst lekaparjuk róla, és a vállak felől késsel alányúlunk, hogy teljesen leválasszuk a húsról, végül kézzel kiemeljük.
  • A bőr alá nyúlunk: most már könnyedén kezünkkel körbefejthetjük és lehúzhatjuk a húsról.
  • Elérkeztünk a supreme vágáshoz: a porcos mellcsont mellett először az egyik, majd a másik mellrészt vágjuk körbe és fejtjük le egészben a mellhúst.
  • Körben letisztázzuk az egész melldarabokat, a szárnycsont tövénél is, hogy szépen látszódjon, majd a legvégéről levágjuk a porcos részt, ott ahol a színbeli váltást látjuk. Itt ne felejtsük el áttörölni, nehogy csontszilánkok maradjanak rajta!
  • Ha tölteni szeretnénk a mellet, akkor belső felével felfelé fordítjuk, és fentről lefelé két-két bevágással szétnyitjuk a húst.

Ennyi az egész, próbáljátok ki, hogy új színt vigyetek a hétköznapi tálalásba!

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!