Csirke supreme

A Konyhafőnök nyertese kétszer is bevetette ezt a csodás francia csirkevágási technikát, nem véletlenül - a zsűrinek nagyon tetszett, Őt hozta ki győztesként!

Megszületett a végleges döntés, Mózes és Domi embert próbáló küzdelméből Domi került ki győztesként. Ő nyerte a tízmillió forintot és az álommunkát egy nagyszerű étteremben. Háromfogásos ételsorában a főétel egy galamb supreme volt. Ezt a szárnyasdarabolási technikát most egy videóban meg is mutatjuk nektek. Ha el akarjátok kápráztatni a családot, most figyeljetek!

Ha csirke supreme-et rendelünk egy étteremben, akkor egy olyan csirkemellre számítsuk a tányéron, melyen rajtahagyták a szárnycsontot. Így egy csodálatos combhoz hasonlatos húst kapunk, melyért egyáltalán nem kell megküzdenünk, benne ugyanis nem találunk már más csontot, könnyedén szeletelhetjük, fogyaszthatjuk. Lássuk a csirke bontási folyamatait:

  • Az egész csirkéről először a combokat választjuk le,
  • majd a szárnyaknál a mellhez kapcsolódó csont körül körbevágjuk a bőrt, illetve a húst, amit késsel finoman le is fejtünk a következő illeszkedési pontig.
  • Itt a kés fokával egy jól irányzott ütéssel eltörjük a csontot, majd levágjuk a szárnyakat.
  • A szárnyakat és a combokat félretesszük, egy másik ételhez használjuk fel őket.
  • Most jön annak az y-alakú mellcsontnak az eltávolítása, amelynek, ha a hosszabb felét törjük le, akkor kívánhatunk valamit. Hátul egy egyenes bevágással kezdjük, majd felülről-elölről a húst lekaparjuk róla, és a vállak felől késsel alányúlunk, hogy teljesen leválasszuk a húsról, végül kézzel kiemeljük.
  • A bőr alá nyúlunk: most már könnyedén kezünkkel körbefejthetjük és lehúzhatjuk a húsról.
  • Elérkeztünk a supreme vágáshoz: a porcos mellcsont mellett először az egyik, majd a másik mellrészt vágjuk körbe és fejtjük le egészben a mellhúst.
  • Körben letisztázzuk az egész melldarabokat, a szárnycsont tövénél is, hogy szépen látszódjon, majd a legvégéről levágjuk a porcos részt, ott ahol a színbeli váltást látjuk. Itt ne felejtsük el áttörölni, nehogy csontszilánkok maradjanak rajta!
  • Ha tölteni szeretnénk a mellet, akkor belső felével felfelé fordítjuk, és fentről lefelé két-két bevágással szétnyitjuk a húst.

Ennyi az egész, próbáljátok ki, hogy új színt vigyetek a hétköznapi tálalásba!

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...