Csirke supreme

A Konyhafőnök nyertese kétszer is bevetette ezt a csodás francia csirkevágási technikát, nem véletlenül - a zsűrinek nagyon tetszett, Őt hozta ki győztesként!

Megszületett a végleges döntés, Mózes és Domi embert próbáló küzdelméből Domi került ki győztesként. Ő nyerte a tízmillió forintot és az álommunkát egy nagyszerű étteremben. Háromfogásos ételsorában a főétel egy galamb supreme volt. Ezt a szárnyasdarabolási technikát most egy videóban meg is mutatjuk nektek. Ha el akarjátok kápráztatni a családot, most figyeljetek!

Ha csirke supreme-et rendelünk egy étteremben, akkor egy olyan csirkemellre számítsuk a tányéron, melyen rajtahagyták a szárnycsontot. Így egy csodálatos combhoz hasonlatos húst kapunk, melyért egyáltalán nem kell megküzdenünk, benne ugyanis nem találunk már más csontot, könnyedén szeletelhetjük, fogyaszthatjuk. Lássuk a csirke bontási folyamatait:

  • Az egész csirkéről először a combokat választjuk le,
  • majd a szárnyaknál a mellhez kapcsolódó csont körül körbevágjuk a bőrt, illetve a húst, amit késsel finoman le is fejtünk a következő illeszkedési pontig.
  • Itt a kés fokával egy jól irányzott ütéssel eltörjük a csontot, majd levágjuk a szárnyakat.
  • A szárnyakat és a combokat félretesszük, egy másik ételhez használjuk fel őket.
  • Most jön annak az y-alakú mellcsontnak az eltávolítása, amelynek, ha a hosszabb felét törjük le, akkor kívánhatunk valamit. Hátul egy egyenes bevágással kezdjük, majd felülről-elölről a húst lekaparjuk róla, és a vállak felől késsel alányúlunk, hogy teljesen leválasszuk a húsról, végül kézzel kiemeljük.
  • A bőr alá nyúlunk: most már könnyedén kezünkkel körbefejthetjük és lehúzhatjuk a húsról.
  • Elérkeztünk a supreme vágáshoz: a porcos mellcsont mellett először az egyik, majd a másik mellrészt vágjuk körbe és fejtjük le egészben a mellhúst.
  • Körben letisztázzuk az egész melldarabokat, a szárnycsont tövénél is, hogy szépen látszódjon, majd a legvégéről levágjuk a porcos részt, ott ahol a színbeli váltást látjuk. Itt ne felejtsük el áttörölni, nehogy csontszilánkok maradjanak rajta!
  • Ha tölteni szeretnénk a mellet, akkor belső felével felfelé fordítjuk, és fentről lefelé két-két bevágással szétnyitjuk a húst.

Ennyi az egész, próbáljátok ki, hogy új színt vigyetek a hétköznapi tálalásba!

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Legújabb receptek

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...