Csillog-villog majd a lakásod, ha ezzel a gyümölccsel takarítasz

Akad egy olyan gyümölcs a konyhádban, aminek érdemes kihasználnod a természetes fehérítő, zsírtalanító és antibakteriális tulajdonságait. A segítségével ugyanis könnyedén megbirkózhatsz a különféle háztartási feladatokkal.

Te sem bírod a túlárazott, fura vagy egyenesen kimondhatatlan nevű tisztítószereket? Akkor az alábbi takarítási tippünket biztosan csíped majd, mert csak egy darab citromra lesz szükséged! Igen, jól olvastad, a citrom a megoldás, ugyanis rengeteg módon lehet takarításhoz felhasználni. A legjobb módszereket most meg is mutatjuk neked:

Csillog-villog majd a lakásod, ha ezzel a gyümölccsel takarítasz

1.) Használd levegőtisztításra

Először is darabold fel a citromot, és tedd egy edénybe, majd párold körülbelül egy órán keresztül. A gőzölgő citromos víz teljesen eltünteti a lakásodban lévő téli dohos szagot, és helyette friss tavaszias illatot varázsol az otthonodba. Ha legközelebb porszívózol, akkor csepegtess a citromból közvetlenül a vákuumzacskóba. Ettől a kis trükktől a kellemetlen poros szag helyett finom citromos illat lesz a lakásban. A légfrissítést úgy is elvégezheted, hogy a citromlevet és a vizet egy kis szórófejes műanyag flakonba töltöd. Ha például közvetlenül főzés után használod, akkor könnyedén megszabadulhatsz a sült ételek szagától.

2.) Tisztíts vele ablakot!

Ehhez a trükkhöz szükséged lesz egy szórófejes műanyag flakonra, amibe desztillált vizet és egy teáskanál citromlevet teszel. És már kész is vagy a saját, természetes ablaktisztító folyadékoddal!

3.) Fertőtleníts citrommal a felületeket

A baktériumok és kórokozók könnyedén tovább terjedhetnek az ajtókilincsekről, a hűtőszekrények kilincseiről, a telefonokról, a távirányítókról és más gyakran megérintett felületekről. De ne aggódj, mert a probléma megoldása nagyon egyszerű. Készíts citromból és vízből egy fertőtlenítő folyadékot, amivel megtisztíthatod az említett felületeket. Így örökre búcsút inthetsz a lakásodban tanyázó kórokozónak!

4.) Ragyogni fog tőle a mosogatógéped

Tegyél egy tál citromlevet a mosogatógép felső kosarába, majd indítsd el a gépet az alap programon. A citromlével elkeveredett víz könnyedén eltávolítja a vízkőfoltokat.

5.) Használd kisgépek késének élesítése

Fagyaszd le a citromhéjat, majd dobd bele a turmixgépekbe vagy a kávédarálóba. Kapcsold be a kisgépet, és hagyd, hogy a pengék forogjanak. Ettől a módszertől olyan élesek lesznek a kések, mint új korukban.

6.) Tisztítsd meg a sajtreszelőt a citrommal

Vágd ketté a citromot, majd dörzsöld be vele a sajtreszelő koszos részét. A citromolaj és -lé segíteni fog eltávolítani a zsírt. A reszelő leöblítése után azonnal rájössz, hogy a citrom kiváló munkát végzett. Mostantól nem szedi majd cafatokra a reszelő a konyhai szivacsaidat.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Címlapról ajánljuk

További cikkek