Brassói aprópecsenye, ahogy Árpi készíti

Árpi ma sem hazudtolta meg magát, húsimádó révén csodás brassói aprópecsenyét villantott. Nézzétek, miként gondolta újra a hagyományos receptet!

Brassói aprópecsenye, ahogy Árpi készíti

Hozzávalók

  • 20 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg kenyérszalonna
  • 4 szem sárga burgonya
  • 2 db kápiapaprika
  • só és bors
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj

Elkészítés

  1. A burgonyát feltesszük héjastól főni. Ez idő alatt a szalonnát kisütjük, majd a zsírját leszűrjük.
  2. Megformázzuk a húsunkat szép, egyforma oldalú darabokra, sózzuk borsozzuk, félretesszük.
  3. A szalonna zsírján megsütjük a kimagozott feldarabolt kápiapaprikát, amit utána turmixgépben pépesítünk, majd szűrőn átszűrjük, és hűtőben tartunk tálalásig.
  4. A megfőtt burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, tengeri sót szórunk rá és frissen aprított rozmaringot. 200C-os sütőben addig, sütjük amíg meg nem pirul.
  5. A húsainkat is készre sütjük egy serpenyőben, majd 140C-os sütőbe helyezzük úgy 15 percre.
  6. A hús leeső részeibőlhagymával éssok fokhagymávala szalonna zsírján mártást készítünk, a végén leszűrjük, vajjal sűrítjük.
  7. Tálaláskor a sültkápiapaprika-krémből alapot húzunk, erre fektetjük karikaszerűen váltakozvaa húst-krumplit-húst-krumplit. A végén megöntjük a fokhagymás mártásunkkal, a tányér másik oldalára is húzunk a kápiakrémből.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...