Brassói aprópecsenye, ahogy Árpi készíti

Árpi ma sem hazudtolta meg magát, húsimádó révén csodás brassói aprópecsenyét villantott. Nézzétek, miként gondolta újra a hagyományos receptet!

Brassói aprópecsenye, ahogy Árpi készíti

Hozzávalók

  • 20 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg kenyérszalonna
  • 4 szem sárga burgonya
  • 2 db kápiapaprika
  • só és bors
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj

Elkészítés

  1. A burgonyát feltesszük héjastól főni. Ez idő alatt a szalonnát kisütjük, majd a zsírját leszűrjük.
  2. Megformázzuk a húsunkat szép, egyforma oldalú darabokra, sózzuk borsozzuk, félretesszük.
  3. A szalonna zsírján megsütjük a kimagozott feldarabolt kápiapaprikát, amit utána turmixgépben pépesítünk, majd szűrőn átszűrjük, és hűtőben tartunk tálalásig.
  4. A megfőtt burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, tengeri sót szórunk rá és frissen aprított rozmaringot. 200C-os sütőben addig, sütjük amíg meg nem pirul.
  5. A húsainkat is készre sütjük egy serpenyőben, majd 140C-os sütőbe helyezzük úgy 15 percre.
  6. A hús leeső részeibőlhagymával éssok fokhagymávala szalonna zsírján mártást készítünk, a végén leszűrjük, vajjal sűrítjük.
  7. Tálaláskor a sültkápiapaprika-krémből alapot húzunk, erre fektetjük karikaszerűen váltakozvaa húst-krumplit-húst-krumplit. A végén megöntjük a fokhagymás mártásunkkal, a tányér másik oldalára is húzunk a kápiakrémből.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek