Börtönbe kerültek a diákok, akik csirkét rendeltek a KFC-ből

Egy kínai diák hibát talált a gyorsétteremlánc applikációjában, aminek köszönhetően végtelen mennyiségű ingyen csirkéhez jutott hozzá.

Öt kínai diák börtönbe került csalásért, mert kihasználtak egy hibát a KFC mobilalkalmazásában, aminek köszönhetően korlátlan mennyiségben tudtak ingyen ételt rendelni a gyorsétteremből. Egy egyetemi hallgató még 2018 áprilisában fedezte fel, hogy az app és az étterem hivatalos WeChat-fiókja között váltogatva korlátlan számú ingyenes étkezési utalványt tud generálni.

Börtönbe kerültek a diákok, akik csirkét rendeltek a KFC-ből

A kezdetekben még csak magának rendelgetett a gyorsétteremből, azonban hamarosan rájött, hogy akár pénzt is kereshetne ezzel. Elkezdett kereskedni az étellel, miközben négy barátjával is megosztotta, hogy mi a trükkje. A tanulók ezzel hat hónap alatt több, mint 9 millió forintnyi összeggel rövidítették meg a Yum China Holdingsot, a KFC kínai anyavállalatát.

Mivel az elítéltek teljes mértékben tisztában voltak ezzel a hibával, szándékosan hamis tranzakciókat hajtottak végre, és jogtalanul hasznot húztak belőlük, ez csalásnak minősül

– áll a bírósági iratokban. A diákok 15 hónap börtönbüntetést kaptak fejenként, továbbá pénzbírságot a tettükért.  


Még több gyorsétterem:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.