Borban az igazság - Programajánló

Ünnepeljük a Márton napot, keressük az igazi bort és a borban az igazságot, természetesen a forralt változatában is, és nem feledkezünk meg a diabétesz világnapjáról sem.

Borban az igazság, Budapest – november 15-17.

Az ország borvidékei beköltöznek a belvárosba.

Péntektől vasárnapig Borban az igazság címmel gasztro- és kulturális rendezvényt szervez a Budapesti Bevásárló és Tematikus utcák, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvény számos művészeti értéket tartalmaz, de éppúgy megtalálhatók a szórakozás, kikapcsolódás elemei, képviselői is. A bor és a sajt két teljesen eltérő tőről fakadó élvezet, mégis kéz a kézben járnak: kialakult szokás az egyes borok sajtokhoz való társíthatósága. Magyarország nagy borvidékeit hat különböző utcában jelenítik meg. Így a Ráday utcában a pécsi, villányi borvidék mutatkozik be, a Liszt Ferenc téren a balatoni, a Mikszáth téren az alföldi borvidék ismerhető meg. A Falk Miksa utcában Magyarország első számú borvidéke, Tokaj kap lehetőséget a kiváló nedűk népszerűsítésére. A BartókBéla út az etyeki borvidéknek ad helyet, míg a Király utcában az egri borvidék elevenedik meg. Az érdeklődőket többek között borkóstolók, borbemutatók, jazz-est, könyvbemutató és mennyei lakomák várják.

Kattints a részletekért!


Babamama Expo és Gyerekvilág Élményhétvége, Budapest - november 15-17.

Középpontban a legkisebbek.

Ismét minden a babákról és mamákról fog szólni november 15-17. között a Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő 8. Babamama Expón. Válaszok a várandósság és kisbabás időszak kimondott és kimondatlan kérdéseire, praktikus tanácsok, izgalmas előadások és a legújabb baba és kismama termékek várják három napon át a látogatókat. Aki járt már a „Babamamán” vagy hallott róla barátoktól, rokonoktól, tudja, hogy az esemény sokkal több a hagyományos értelemben vett expóknál, és részletekbe menően figyel vendégeire. A rendezvényre kilátogató leendő és gyakorló szülők a legfelkészültebb szakértőktől hallhatnak előadásokat és kérhetnek személyre szabott tanácsokat a babatervezés, várandósság és kisbabás kor számtalan témájában, kipróbálhatják a legújabb termékeket és kényelmes környezetben tájékozódhatnak, szórakozhatnak. A család bővülésére való felkészülésben kiemelt helyen szerepel a babaszoba kialakítása és a megfelelő bútorok beszerzése is. A téma kiállítói között idén mutatkozik be a hazai gyártású Babbo, akinek tervezői a dizájn és funkcionalitás mellett nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra és az egészségre is. A várandósokat egy nem mindennapi kaland is várja az idei Babamamán, melynek célja az egyszerre egy helyen lévő kismamák Guinness világrekordjának megdöntése!

Kattints a részletekért!


II. Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár, Örkény – november 15-17.

Kié lesz a legjobb forraltbor?

II. alkalommal rendezi meg Örkény a Téli Forraltbor és Gasztronómiai Fesztivált. Legnagyobb örömükre a 2012-es rendezvényen résztvevő látogatók mind a Fesztivál hétvége folyamán, mind azt követően pozitív visszajelzésekkel éltek a rendezvénnyel kapcsolatban. Az idei fesztiválon ismét lehet szavazni majd a legjobb forralt borra, mindemellett pedig az eseményen 15 borászat jobbnál jobb borát kóstolhatjuk majd meg. A nedűk mellé természetesen gazdag programkínálat is társul, szórakoztató és családi programok egyaránt várják a vendégeket. A színpadon olyan fellépőket láthatunk majd, mint a Ladánybene27, a Bikini Együttes, az Abaházi Group, Koós János és Dékány Sarolta, valamint Varga Miklós. A 3 nap folyamán a Fesztivál házigazdája és védnöke R. Kárpáti Péter lesz. A sztárfellépőkön kívül a színpadon folyamatos műsorral szórakoztatják a közönséget, illetve a pénteki és szombati napra Márton napi Gasztonómiai programokkal is készülnek.

Kattints a részletekért!


Márton napi Hungarikum Ünnep, Budapest – november 15-17.

Márton nap a Nemzeti Múzeum kertjében.

A rendezvényen számos hagyományhoz illő program, tradicionális ételek, italok, és megannyi Márton napi különlegesség várja az érdeklődőket. Gyermekműsorokkal, kézműves foglalkozásokkal is készülnek a legkisebbek számára, ahol többek között elkészíthetik saját őszi színekben pompázó lampionjukat. A rendezvényen megtalálható lesz a Kultúra Főutcája, ahol színi társulatok, könyvkiadók, kézművesek mutatkoznak be, illetve a Kultúrzsibi, ahol antik régiségekre tehetnek szert a látogatók. Továbbá a Borudvaron, a Pálinkateraszon és a Sörkertben a felnőttek megízlelhetik a magyar termelők zamatos nedűit, a Termelői vásáron és Márton ünnepi Konyhájában pedig különleges, alkalomhoz illő ételeit. Többek között a tökös-libás muffint, liba burgert és a borban áztatott libamájat is.

Kattints a részletekért!


Garda Fesztivál, Tihany – november 15-17.

Fesztivál a látott halak tiszteletére.

Régi hagyomány elevenedik meg Tihanyban a látott halak, a gardák tiszteletére. Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült. A három napos Garda Fesztiválon felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai. A gasztronómiai programok mellett szórakoztató családi programok, zene, tánc, játék és vásár várja az érdeklődőket.

Kattints a részletekért!


Terra Hungarica Borszalon, Budapest – november 16.

Az igazi borok kóstolója.

Szombaton harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Terra Hungarica Borszalon, amelyen a korábbi évekhez hasonlóan személyesen találkozhatunk az autentikus borkészítés mellett elkötelezett kárpát-medencei borászokkal és boraikkal. A Terra Hungarica 30 tagja mellett ezúttal is hívtak külföldi vendégeket, akik a hazai kiállítókhoz hasonló szellemiségben készítik boraikat. A korábbi években Ausztria (2011) és Szlovénia (2012) volt a vendégük, idén számos európai országból hívtak kiállítókat. Az eseményen több mint 150 bor lesz kóstolható. Szokásukhoz híven a sétáló kóstoló mellett most is szerveznek egy különleges mesterkurzust, amelyet Isabelle Legeron Master of Wine vezet majd. Isabelle természethű borok iránti elkötelezettsége közismert a nemzetközi borvilágban, magával ragadó személyiségének és szaktudásának köszönhetően az elmúlt években a kategóriamegkerülhetetlen szakértőjévé vált. Isabelle Legeron jó ismerője a magyar boroknak is, néhány éve a Travel Channel műsorvezetőjeként forgatott hazánkban, azóta minden évben megfordul valamelyik magyar borvidéken.

Kattints a részletekért!


8. Egy Csepp Világnap, Budapest – november 17.

Egésznapos program a Diabétesz Világnapjának alkalmából.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapján egész nap koncertek, a Diabétesz Világnap (november 14.) alkalmából közös Diabétesz Séta, számos nyereménysorsolás, különféle ingyenes egészségügyi szűrések (köztük vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérés), kézműves foglalkozások, ugrálóvárak, ügyességi játékok, Trikke Carving, egészségpiac, sorsolások, cukorbeteg klubtalálkozó, szakmai programok, tanácsadás és „Magyarország Cukormentes Tortája”- kóstolás várja a látogatókat vasárnap, 10-től 18-ig a Syma Rendezvényközpontban, az Egy Csepp Világnapon. Idén is lesz a már hagyományos, több száz főt megmozgató Diabétesz Séta, melyet idén a milliók életét megmentő inzulin tömeggyártásának 90. évfordulója alkalmából a Lilly támogat. A rendezvény idén a „Vércukormérésben ITTHON vagyunk" mottót viseli, mert az Egy Csepp Világnap főtámogatója a 77 Elektronika Kft., az egyetlen valóban magyar fejlesztésű vércukormérők, a Dcont készülékek gyártója. Az idei fellépők között szerepel Zséda, Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló - aki egy közös bemelegítést tart délelőtt -, a Black Time tánciskola bemutatója a Quantum XXL közreműködésével, a Kolompos együttes, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes és az idei X-Faktor számos sztárja is. Lesz még ezen kívül Hangszersimogató Bársony Bálinttal, valamint interaktív meseolvasás a Szárnyak és paták című mesekönyvből Pokorny Liával, Erős Antóniával és a könyv szerzőjével, Finy Petrával. Ezeken kívül még sok-sok program várja a kicsiket és a nagyokat is az Egy Csepp Világnapon.

Kattints a részletekért!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek