Bor- és Gasztroünnep a Bazilika előtt – ott a helyed!

33 család, 40 borász, és az ország majdnem összes borvidéke - szeptember végén, a DiVinoval karöltve vár a Junibor Egyesület a Bazilika előtti Szent István téren! (x)

Kóstoljunk együtt a Bazilikánál!

Nincs is jobb, mint egy fűszeres levegőjű indiánnyári estén ülni a szökőkút szélén, vagy az égősorokkal kivilágított téren egy pohár isteni rozéval/fehérrel/vörössel a kezünkben. Körülöttünk nemzetközi nyüzsgés, és az a félreismerhetetlen borünnepes hangulat a levegőben. Felpillantva a Bazilika kupolájára, mosolyogva koccinthatunk immár 5. éve a város legszebb sétálókóstolójára és a borászok új generációjára.

A Juniborászokról

A Juniborászok között vannak sokadik generációs borászok, akik borász családba születtek, de olyanok is, akik maguk kezdtek bele a szőlőtermelésbe, hogy kitapossák saját pincéjük útját. Ez nem csak egy egyesület, hanem baráti társaság is, ami a Junibor Ünnepen különösen tetten érhető: a délutáni fogadóórák inkább hasonlítanak közös „bandázásra”, ahol a vendég egy perc alatt beleolvadhat a borászok szakmázásába, és a kóstolást sem kell túl komolyan venni. Jóllehet, a tételek komolyak: érezhető rajtuk a világlátottság, de a családi tradíció és az elődök tisztelete is.

Mikor ünnepelhetsz velük?

Az V. Bor- és Gasztroünnep 2017. szeptember 28 - október 1. között látogatható a Bazilika előtti Szent István téren. Ott a helyed!

Az V. Bor és Gasztro Ünnepről további információt itt találsz!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...