Bodzaszörpből jégkrémet

Akár új szörpöt is készíthetünk hozzá, de a már üvegben sorakozókat is felhasználhatjuk, hogy finom, nyári hűsítőt készítsünk belőle.

Bodzafagyi recept

Ha szerencsénk van, akkor a magasabban fekvő és hűvösebb területeken még találhatunk egy-két virágzó bodzabokrot. A hétvégén én még Budán is tudtam szedni használhatót, de ebben az esetben nem szörpként végezte – vagyis de, de nem úgy!

Régen imádtam azt a fajta jégkrémet, amit előre csomagolva, folyékony állapotban lehetett megvenni a boltban, otthon pedig csak be kellett dobni a műanyag zacsikat a fagyasztóba, és megvárni amíg megfagy. Volt minden ízű, de a sláger, amiért mindig őrült harcot folytattunk és különböző technikákkal és csalafintaságokkal küzdöttünk, az a kólás volt. Aztán még a kiwis sem volt rossz, na meg az epres! De ha megvolt a kiválasztott, akkor a technikám az volt, hogy gyakorlatilag kiszívtam belőle mindent ízt, ahelyett, hogy megettem volna a jégkrémet, így a végén mindig maradt egy áttetsző, jégkása-szerű fagyott csökevény, ami utána már a kutyának sem kellett.

Bodzafagyi recept

Ma már eszembe nem jutna ilyet venni, elég csak belegondolni, hogy az irreális és indokolatlan intenzitású színeket, amivel gyerekként bámulatba ejtettek, vajon mivel érték el... Gond egy szál se, mert ez a bodzás jégkrém pont ugyanazt az érzetet adja: ebből is ki lehet szipolyozni minden egyes ízes cseppet, de nem érdemes. Egyébként tökéletes felhasználása a már kész bodzaszörpöknek is, csak arra ügyeljünk, hogy sokkal töményebbre készítsük, kevésbé vizesen, mint ami normál esetben jól esne, mert lefagyasztva az ízek sokkal, de sokkal visszafogottabbak lesznek. Tanácsos némi mentával felütni, hiszen úgy még jobban frissíteni fog ezeken a forró nyári napokon.

Címlapról ajánljuk

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!

Nosalty

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.