Bíró Ica: fogyj citromos limonádéval

Bíró Ica sokat tornázik és különféle praktikákat vet be, hogy megtartsa karcsú alakját. Ha kíváncsiak vagytok a titokra, olvassátok el a vele készült interjút!

Több helyen voltál külföldön, hol etted a legkülönlegesebbet?

Amikor kint voltam Kínában, a Shaolin főapát – aki még mindig tanít – meghívott az asztalához, ez egy nő számára hatalmas megtiszteltetés, én voltam az első nő, aki ezt megtehette, beengedtek olyan szent helyekre, ahová eddig senkit. Ott ettem olyan különleges ételeket, amik szinte leírhatatlanok: zöldségek pácolva és sütve, csodálatos ízük volt. Indiában pedig minden zöldségből készült, erősen, csípősen főztek. A csípős fűszereknek egyébként van egy emésztésserkentő hatásuk, aminek külön örültem. De kedvencem az olasz konyha is.

Rengeteget edzel, cserébe mindent megehetsz, amit megkívánsz?

Nem félek enni, és ha már eszem, akkor azzal a tudattal, hogy én ettől is karcsúsodom – ez a legfőbb alapelvem. Az embernek ésszel, de mindig jóízűen kell táplálkoznia, a szabályokat azonban sajnos be kell tartani. Nagyon fontos a folyadék, a tiszta víz fogyasztása, és hogy napi 2,5–3 litert megigyunk, és ne sózzunk. Mindig friss gyümölcsöket és zöldségeket együnk a szezonalitásnak megfelelően, tavasszal spárgát, sóskát, nyáron borsót stb. Ha ezekre oda tudunk figyelni, akkor az már az egészségmegőrzés, a formatartás és a karcsúsítás része.

Egy napi étrendedet elmondanád?

Én már a könyvemben is azt javasoltam, hogy többször keveset, ne együk túl magunkat, ez persze nem vonatkozik édesanyám töltött káposztájára, mert abból soha sem lehet eleget enni. Egyébként a reggelim müzli joghurttal vagy pirítós körözöttel, utána egy szezonális gyümölcs, délben egy jó leves vagy roston sült csirke, délután egy szendvics vagy saláta olivaolajjal vacsorára – ezt másoknak is jó szívvel ajánlom. A napi folyadékfogyasztás pedig vízből, limonádéból vagy gyümölcsteából álljon, semmi esetre sem cukros italokból.

Sok mindent kipróbáltál már, voltál vegetáriánus, most éppen eszel húst?

Édesanyám a magyar konyhán nevelt fel, de szeretem a lightos ételeket is, most inkább fehér húsokat fogyasztok. Volt egy időszak az életemben, amikor vegetáriánus voltam, akkor egy betegségből akartam kigyógyulni, vagy mielőtt Indiába mentem, másfél évig akkor nem ettem húst, de most vegyesen táplálkozom. Ha húst eszem, akkor roston vagy grillezem.

Egy spéci Bíró Ica-féle fogyókúrás tipp?

Ha fogyni akarunk, akkor húsétel mellé mindig fogyasszunk citromos limonádét vagy citromot, mert a hús és a citrom L-carnitine-t termel, ami a szervezetünk legerősebb zsírégető anyaga, és elősegíti a fogyást. De minden a fejben dől el. Jöttek hozzám hölgyek úgy, hogy: „Icukám, én a víztől is hízom” – erre mondtam, ha ezt programozod be magadnak, akkor tényleg hízol tőle. De ezt meg kell fordítani, minden egyes kortytól te karcsúsodsz, te fogysz, át kell állítani az agyunkat. Mindent meg lehet változtatni, minden elhatározás és kitartás kérdése. Az, hogy hogyan nézünk ki, saját magunkon múlik.

Mivel fogsz előrukkolni a közeljövőben? Új könyv vagy esetleg DVD?

Mivel jön a nyár, nekem is el kell kezdenem edzőterembe járni, hogy felturbózzam magam, így most ez van terítéken. Új edzésprogramot dolgoztam ki, fantasztikus, hatásos gyakorlataim vannak, DVD-n gondolkodom és tervbe van véve egy új könyvsorozat is, sokak kérésére, és remélem, örömére.

Bíró Ica honlapja itt >>

Bíró Ica a Facebookon itt >>

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek