Négy éve nem ivott és evett ez a 26 éves nő

Egy ritka betegség miatt képtelen enni és inni Celia Chartres-Aris, aki egy YouTube-videóban mesélt mindennapjairól.

A 26 éves Celia Chartres-Aris emésztőrendszere négy éve állt le egy rendkívül ritka betegség (Loeys–Dietz szindróma) miatt, mely 70 millió emberből csupán egyet érint. A nőt napi 14 órán keresztül egy katéterre kötve kell táplálni, így csupán naponta 10 órát „élhet". Minden tápanyagot valamint gyógyszert ezen keresztül juttat be a szervezetébe, így semmit nem ehet és ihat.

Négy éve nem ivott és evett ez a 26 éves nő

Folyamatos fájdalmaim vannak, rendkívül fáradt vagyok, emellett ki vagyok téve mindenféle betegségnek. A szerveim vagy ki sem fejlődtek rendesen, vagy már leálltak

– meséli Celia a Truly videójában.

Betegségét tovább nehezíti, hogy orvosai teljesen tehetetlenek, mivel ezt a szindrómát még alig ismerik. Nem igazán végeznek kutatásokat sem, így nem sok kezelés elérhető számára.

Komoly napirendje van

Celia minden nap 6:45-kor ébred, ekkor fut le az infúzió, mely életben tartja. Gyakorlatilag minden, ami az életben maradáshoz szükséges – kalóriák, vitaminok, gyógyszerek – egy katéteren jut a véráramába, mely közvetlenül köti össze a szívét a külvilággal. Éppen emiatt otthona szinte steril kell, hogy legyen.

Az is halálos lehet, ha egyetlen porszem bejut a csövön keresztül a szervezetembe.

Celine most 26 éves, és nagy valószínűséggel már csak 10 éve van hátra, vagy annyi sem.

Forrásunk volt.


Még több egészségcikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...