Négy éve nem ivott és evett ez a 26 éves nő

Egy ritka betegség miatt képtelen enni és inni Celia Chartres-Aris, aki egy YouTube-videóban mesélt mindennapjairól.

A 26 éves Celia Chartres-Aris emésztőrendszere négy éve állt le egy rendkívül ritka betegség (Loeys–Dietz szindróma) miatt, mely 70 millió emberből csupán egyet érint. A nőt napi 14 órán keresztül egy katéterre kötve kell táplálni, így csupán naponta 10 órát „élhet". Minden tápanyagot valamint gyógyszert ezen keresztül juttat be a szervezetébe, így semmit nem ehet és ihat.

Négy éve nem ivott és evett ez a 26 éves nő

Folyamatos fájdalmaim vannak, rendkívül fáradt vagyok, emellett ki vagyok téve mindenféle betegségnek. A szerveim vagy ki sem fejlődtek rendesen, vagy már leálltak

– meséli Celia a Truly videójában.

Betegségét tovább nehezíti, hogy orvosai teljesen tehetetlenek, mivel ezt a szindrómát még alig ismerik. Nem igazán végeznek kutatásokat sem, így nem sok kezelés elérhető számára.

Komoly napirendje van

Celia minden nap 6:45-kor ébred, ekkor fut le az infúzió, mely életben tartja. Gyakorlatilag minden, ami az életben maradáshoz szükséges – kalóriák, vitaminok, gyógyszerek – egy katéteren jut a véráramába, mely közvetlenül köti össze a szívét a külvilággal. Éppen emiatt otthona szinte steril kell, hogy legyen.

Az is halálos lehet, ha egyetlen porszem bejut a csövön keresztül a szervezetembe.

Celine most 26 éves, és nagy valószínűséggel már csak 10 éve van hátra, vagy annyi sem.

Forrásunk volt.


Még több egészségcikk:

Címlapról ajánljuk

Egy főzelék nem akkor rossz, ha liszt van benne, hanem...

Novemberben nyílik Szatmári Feri főzelékbárja, a Hippeace. A hosszabb ideje dédelgetett álom részben közösségi finanszírozással válik valóra: úgy néz ki, hogy a budapestiek osztják Feri több évtizedes szenvedélyét a tartalmas, korszerű zöldségalapú ételek iránt. Ferivel főzelékes ősélményekről, figyelmes vendéglátásról, céklakolbászról és arról beszélgettünk, mettől meddig főzelék a főzelék.

Balázs Barbara

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!