Belenyalnál a füves Nutellába?

Miután sok amerikai államban legalizálták a marihuánát, folyamatosan jelennek meg a kannabiszt felhasználó termékek. Igen, az élelmiszerpiacon is, bár ez most éppen Kanadából.

Amióta a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau is megígérte, hogy hamarosan az egész országban legalizálni fogják a szabadidős marihuánafogyasztást, sorra jelennek meg a piacon az újabbnál újabb “füves” termékek. Ilyen új terméknek számít a Chrontella, azaz a marihuána felhasználásával készülő csokis mogyorókrém is. A név hasonlósága természetesen szándékos marketingfogás, a füves finomságnak ugyanis nincs köze az eredeti Nutella gyártójához.

Az édesség egyelőre csak Kanadában, kizárólag kijelölt üzletekben kapható. A kis tégely egyébként mintegy 300 milligrammnyi kannabiszt tartalmaz, ez a leírás szerint nagyjából három jó étvágyú embernek elegendő. A reggeli betépés ugyanakkor nem olcsó mulatság, hiszen egy üvegnyi Chrontella 23 amerikai dollárba, vagyis több mint 6000 forintba kerül.

Ezek is elég érdekesek lehetnek!

Ezeket olvastad már?

(via24.hu/EATER)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!