Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elegük lett a színes fagyikból: koromfeketét csináltak

Az utóbbi hónapokban mindent elárasztott a szivárványszínű ételek trendje, ennek üzen hadat a fekete fagylalt, ami állítólag nem csak frenetikusan néz ki, de finom is. 

A Morgenstern’s Finest Ice Cream névre hallgató New York-i fagyizóban alkották meg az új fagyicsodát, ami már az Instagramot is meghódította. A cukrászat vezetője elmondta, hogy bár első látásra hihetetlennek tűnik, de a fagylalt semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz, a fekete színt ugyanis nem színezékkel vagy tintahaltintával érik el.

A különleges, mély árnyalatot egy úgynevezett kókuszszén nevű anyaggal produkálják, ami nem más, mint a kókusz héjának égetett és feldolgozott formája. 

Kicsit professzionálisabb módon elmagyarázva: a kókuszhamu növényi szén, amit mostanában szívesen használnak koktélokban és pizzákon is. Sokan úgy gondolják, az alapanyag nemcsak jól néz ki, de egészséges is, méregtelenítő hatással bír - bár erre nézve nincsenek pillanatnyilag tudományos bizonyítékok. 

Nem kell tehát aggódni, semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz, ellenben nagyon finom kókuszíze van. Nézd végig a róla készült képeket és döntsd el, megkóstolnád-e!

Állítólag a feketefagyi természetes színezéke a szájat és nyelvet sem kíméli, így nem kell meglepődni azon sem, ha az elnyalása után egy Halloweent ünneplő figuraként fogsz kinézni:

Ez is érdekelhet!

Mindig van feljebb: most a csavaros aranyfagyi az új pucctrend

(via Buzzfeed)

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KisGa
KisGa Tue, 2016-07-05 21:45

Ebben semmi újdonság nincs. A húgom 5 évvel ezelőtt ilyen fagyit evett a gyömrői strandon :D Tiszta fekete volt tőle a nyelve :D