Elegük lett a színes fagyikból: koromfeketét csináltak

Az utóbbi hónapokban mindent elárasztott a szivárványszínű ételek trendje, ennek üzen hadat a fekete fagylalt, ami állítólag nem csak frenetikusan néz ki, de finom is. 

A Morgenstern’s Finest Ice Cream névre hallgató New York-i fagyizóban alkották meg az új fagyicsodát, ami már az Instagramot is meghódította. A cukrászat vezetője elmondta, hogy bár első látásra hihetetlennek tűnik, de a fagylalt semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz, a fekete színt ugyanis nem színezékkel vagy tintahaltintával érik el.

A különleges, mély árnyalatot egy úgynevezett kókuszszén nevű anyaggal produkálják, aminem más, mint a kókusz héjának égetett és feldolgozott formája.

Kicsit professzionálisabb módon elmagyarázva: a kókuszhamu növényi szén, amit mostanában szívesen használnak koktélokban és pizzákon is. Sokan úgy gondolják, az alapanyagnemcsak jól néz ki, de egészséges is, méregtelenítő hatással bír -bár erre nézve nincsenek pillanatnyilag tudományos bizonyítékok.

Nem kell tehát aggódni, semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz, ellenben nagyon finom kókuszíze van. Nézd végig a róla készült képeket és döntsd el, megkóstolnád-e!

Állítólag a feketefagyi természetes színezéke a szájat és nyelvet sem kíméli, így nem kell meglepődni azon sem, ha az elnyalása után egy Halloweent ünneplő figuraként fogsz kinézni:

Ez is érdekelhet!

Mindig van feljebb: most a csavaros aranyfagyi az új pucctrend

(via Buzzfeed)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?