Már a bécsi adventi vásár is olcsóbb, mint a budapesti - mutatjuk mi, mennyi átszámolva az osztrákoknál

Talán hihetetlenül hangzik, de a bécsi karácsonyi vásárban a legdrágább étel is olcsóbb, mint itthon a grill hot dog.

Az idei Vörösmarty téren található karácsonyi vásár árai igencsak húzósak. A bécsi karácsonyi vásár árai is növekedtek, de így is sok minden olcsóbb, mint itthon – derül ki a Telex tudósításából.

Miközben az ételek ára javarészt emelkedett, az italokért jellemzően nem kell többet fizetni, mint tavaly, sőt, van, amelyik kevesebbe is kerül a bécsi vásáron. Nézzük az árakat:

A bécsi karácsonyi vásár legdrágább fogása 6 ezer forintba kerül: ez egy szelet borjú bécsi, melyet krumplisalátával szolgálnak fel. Ehhez képest itthon egy grill hot dogért például 8000 forintot kérnek el.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lecserélni a vágódeszkád

Egy jó minőségű vágódeszka tényleg lehet befektetés: sok évig használhatjuk konyhánkban, természetesen megfelelő odafigyelés és ápolás mellett. Azonban még így is eljöhet az a pont, amikor be kell látnunk, hogy eljött a csere ideje – az erre utaló jelek alant következnek.

Lakos Benedek

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.