Gagyi gyros helyett végre mesteri burgertől füstös a belváros – Megnyitott a ChopNGo

Egyértelmű, hogy a 2010-es évek elején beindult „kézművesburger”-hullám már elcsendesedett, a TikTok-vezérelt kisebb burgerezőké a jelen, azon belül is nagyot szól a smashed változat. Egy teljesen letisztult vonallal jelent meg a Király utcában a ChopNGo, ahol akár 15 perc alatt is meg lehet ebédelni, egy gyenge gyrostál árából.

Azt mutatja a gyakorlat, hogy a kisebb streetfood-koncepciókat szívesen valósítják meg azok, akik elsőbálozók a vendéglátás területén. De mi van akkor, ha abszolút profi, sokat látott arcok egyesülnek? A ChopNGo története éppen ilyen: Kelemen Áron executiveként vesz rész a vállalkozásban, őt ismerhetjük a Mazel Tov-Tereza-Petrol vonalról, valamint a Smoke Riders foodtruckok kapcsán is, Orsós Gábor a budaörsi Gastrogarden oldaláról adja a BBQ-hátteret, illetve Ölveczki Sebestyén, a Briquette tulajdonosa és pitmastere is nagy szakmai segítség a BBQ-témában.

Gagyi gyros helyett végre mesteri burgertől füstös a belváros – Megnyitott a ChopNGo

Vérfrissítés a bulinegyedben

A Király utca Nagymező utcához közelebb eső részén találjuk a meglepően kis helyet, ami lényegében egy pultból és a mögötte lévő rostlapos-bucipirítós konyhából áll. Előtte pár könyöklő, nem hosszasan lakmározni tervezték a burgerbárt, hanem gyors éhségcsillapításra.

Olyan szendvicsekkel, amelyek egyrészt illeszkednek a most trendi vonalba, másrészt hoznak is egy új színt, a „chopped” változattal.

Négyféle szendót tesznek össze, ezen felül pedig a saját fűszerkeverékkel megkínált házias hasábokat háromféle szósszal. Ennyi és nem több, komfortételekkel állunk szemben, amiben nem kell égbekiáltó megfejtéseket keresni és filozofálni. A cél, hogy jóllakjunk, megnyaljuk mind a tíz ujjunk a szószok és szaftok sokasága miatt. Mindez pedig úgy teljesül, hogy tényleg a grilles és BBQ-szakma profijai a vendéglátóink. Kísérletezésre, túrákra már, kvázi, nem volt szükség, fejükben a tudás, kezükben a rutin.

Négyféle szendót tesznek össze a ChopNGo-ban

Magyar mangalica is sül a rostlapon

A két smashburger az amerikai lapítós hagyomány alapján készül a rostlapon, nem hagyják vastagra a húst, ezáltal extra pörzsanyag képződik és ez más karaktert ad a szendvicsnek, mint amit a mediumra sütött vaskos húsos burgerektől megszoktunk. A ChopNGo készít magyar tarjából gyúrt gombócokból is smashburgert, de egy mangalicás változatot is kínálnak. Az alapanyagok kiválóak, a hústól a savanyúkig, jók az arányok, a csehektől származó, kicsit édeskés iskolát képviselő bucik pont úgy fogják közre a húsokat, szószokat, savanyúkat, hogy harmonikus maradjon az egész szendvics.

Meglepetésünkre a klasszik marha mellett egészen új és jó élményt hozott ez a mangalicás smash, ami szaftos és tiszta ízű.

A két smashburger az amerikai lapítós hagyomány alapján készül

A smashburger néspzerűsége mellett megbúvó chopped burger

Következtek a „chopped” variációk, szintén a fent említett kétféle húsból. Míg a pulled (tépett) malachúst már jól ismerjük, hogy villával vagy úgynevezett medvekarmokkal tépkedik rostjaira a megsütött húst, addig a chopped apróra vágott falatokat jelent. Ehhez bárdot vagy a fordítólapátként is funkcionáló fém spatulákat használnak és nagyobb, jobb harapású húsfalatokat lehet vele elérni, a szálas tépés helyett. Másképp veszi fel a szószokat, nem lesz belőle massza, ezáltal a füstösség is jobban érvényesül.

Minden villámgyors, egyértelmű és pörgős

Menő volt a mangalicás, de a marhás chopped burger még erőteljesebben füstös aromákat hozott. Klassz a hasábburgonya is, a saját BBQ-rub fűszerkeverékük felhasználásával, ehhez pedig BBQ-szósz, chipotle majonéz vagy kissé füstös házi ketchup társulhat.

Minden villámgyors, egyértelmű és pörgős. Két hete nyitottak, de már elindult a házhoz szállítás is, viszont a frissességnél semmi sem jobb, pláne, hogy miközben várakozunk odakint a napernyők alatt, meg-megcsap a füst és a pörzsanyag semmihez sem hasonlító illata.

A saját fűszerkeverékkel ízesített hasáb is klassz

Ez egy ütős együttállás, szuper alapanyagokkal, tényleg vér profiktól. Egyelőre este 10-ig izzanak a rostlapok, de a Király utcai elhelyezkedésből kifolyólag tervben van, hogy akár éjfélig is készülhessenek a gondosan csomagolt, szaftos mangalica- és marhaburgerek.

ChopNGo
1061 Budapest, Király utca 38.

Fotók: Pákozdi Nóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Fedezz fel még több új, izgalmas gasztrohelyet:

Címlapról ajánljuk

További cikkek