Básthy Anikó

Közel 10 éve varázsolt el az ázsiai konyha.

Név: Básthy Anikó

Életkor: 29

Foglalkozása: bolti eladó, de most épp főállású édesanya

Kedvenc ízvilág: japán és kínai

Kedvenc szakács: nincsen

Kedvenc saját recept: Gőzölt pisztráng szójaöntettel

Kedvenc recept: Szecsuáni hot pot - ma la huo guo

Saját specialitás:az a kedvenc receptem

Közel 10 éve varázsolt el az ázsiai konyha, amiben azóta mindent megtaláltam, ami az étkezéseket egyszerre teszi élvezetessé és egészségessé. A japán és kínai konyhával foglalkozó szakblogomat (szojapacban.blog.hu) több éve írom, amit ázsiai útjaim, eredeti nyelvű receptek és japán férjem családi hagyományai inspirálnak. Munkám révén volt szerencsém mélyebben megismerni a kínai teakultúrát, és a hagyományos teák kifinomult ízvilágát is.Célom közelinek, egyszerűnek láttatni a távol-keleti gasztronómiát, több egészséges és finom alapanyagot csempészni a magyar konyhákba. Bár sokáig kerestem a megfelelő étrendet a magam számára, voltam a reform és a vegetáriánus konyha híve is, a japán és kínai konyhában találtam meg az optimális egyensúlyt. Rövidtávú céljaim között szerepel egy magyar nyelvű japán és kínai szakácskönyv írása és egyéb gasztronómiával kapcsolatos kisebb projektek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!