Básthy Anikó

Közel 10 éve varázsolt el az ázsiai konyha.

Név: Básthy Anikó

Életkor: 29

Foglalkozása: bolti eladó, de most épp főállású édesanya

Kedvenc ízvilág: japán és kínai

Kedvenc szakács: nincsen

Kedvenc saját recept: Gőzölt pisztráng szójaöntettel

Kedvenc recept: Szecsuáni hot pot - ma la huo guo

Saját specialitás:az a kedvenc receptem

Közel 10 éve varázsolt el az ázsiai konyha, amiben azóta mindent megtaláltam, ami az étkezéseket egyszerre teszi élvezetessé és egészségessé. A japán és kínai konyhával foglalkozó szakblogomat (szojapacban.blog.hu) több éve írom, amit ázsiai útjaim, eredeti nyelvű receptek és japán férjem családi hagyományai inspirálnak. Munkám révén volt szerencsém mélyebben megismerni a kínai teakultúrát, és a hagyományos teák kifinomult ízvilágát is.Célom közelinek, egyszerűnek láttatni a távol-keleti gasztronómiát, több egészséges és finom alapanyagot csempészni a magyar konyhákba. Bár sokáig kerestem a megfelelő étrendet a magam számára, voltam a reform és a vegetáriánus konyha híve is, a japán és kínai konyhában találtam meg az optimális egyensúlyt. Rövidtávú céljaim között szerepel egy magyar nyelvű japán és kínai szakácskönyv írása és egyéb gasztronómiával kapcsolatos kisebb projektek.

Címlapról ajánljuk

5 tipp, hogyan használd fel a mandarin héját

A mandarin héjára nem sokan gondolunk úgy, mint újrahasznosítható alapanyag, pedig igazán sokszínű a felhasználása. Ha eddig nálad is a kukában landolt, akkor olvass tovább, és lesd meg, mi mindenre tudod használni a tél egyik kedvencének héját!

Balogh Lilla

További cikkek

5 trükk, ami az egyszerű köretedből elegáns ünnepit varázsol

Ha ünnep van, úgy érezhetjük, hogy mindenből a legszebbet, a legelegánsabbat kell elővenni, legyen az étkészlet, jókedv vagy éppenséggel köret. Persze az idő vagy a pénz nem mindig adott minderre: nézzük meg hát, hogy lesz a szerény karácsonyi köretből (pofonegyszerűen) elegáns!