Básthy Anikó

Közel 10 éve varázsolt el az ázsiai konyha.

Név: Básthy Anikó

Életkor: 29

Foglalkozása: bolti eladó, de most épp főállású édesanya

Kedvenc ízvilág: japán és kínai

Kedvenc szakács: nincsen

Kedvenc saját recept: Gőzölt pisztráng szójaöntettel

Kedvenc recept: Szecsuáni hot pot - ma la huo guo

Saját specialitás:az a kedvenc receptem

Közel 10 éve varázsolt el az ázsiai konyha, amiben azóta mindent megtaláltam, ami az étkezéseket egyszerre teszi élvezetessé és egészségessé. A japán és kínai konyhával foglalkozó szakblogomat (szojapacban.blog.hu) több éve írom, amit ázsiai útjaim, eredeti nyelvű receptek és japán férjem családi hagyományai inspirálnak. Munkám révén volt szerencsém mélyebben megismerni a kínai teakultúrát, és a hagyományos teák kifinomult ízvilágát is.Célom közelinek, egyszerűnek láttatni a távol-keleti gasztronómiát, több egészséges és finom alapanyagot csempészni a magyar konyhákba. Bár sokáig kerestem a megfelelő étrendet a magam számára, voltam a reform és a vegetáriánus konyha híve is, a japán és kínai konyhában találtam meg az optimális egyensúlyt. Rövidtávú céljaim között szerepel egy magyar nyelvű japán és kínai szakácskönyv írása és egyéb gasztronómiával kapcsolatos kisebb projektek.

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...