Bánovics Marcsi

Gyerekkorom óta szeretem a humort, sokszor ma is kabarékat hallgatva főzök..

Név: Bánovics Marcsi

Életkor: 36

Foglalkozása: Irodavezető-Blogger

Kedvenc ízvilág: Színes a paletta de talán a reformkonyha áll hozzám közel. Kedvenc fűszereim a koriander, menta, gyömbér, petrezselyem.

Kedvenc szakács: Inspirációimat több helyről gyűjtöm. Női magazinokból, internetről, vagy akár a tv-ből. A vegán konyha zsenijének tartom például Steiner Kristófot, sok jó ötletet lestem el tőle, Mautner Zsófit is szívesen nézem, és nemrégiben találkoztam főzelékes Feri recepteivel, lenyűgözőek.

Kedvenc saját recept: Rokfort sajttal és dióval sült körte, rukolával, és céklás burgonyapürével.

Kedvenc recept: Főzelékek minden mennyiségben, és formában. Kiemelném a joghurtos- citromos-petrezselymes sárgaborsó főzeléket.Saját specialitás: A hagyományosan nehéz húsos, magyaros ételek egészségesebb verziójának kikísérletezése. Kiemelném szerelmem kedvencét, a vegetáriánus bablevesemet, amit rendszeresen készítek. Tejfölösen, rengeteg zöldséggel és fűszerrel, amiben füstölt sóval pótolom a hús ízét.

Szeretek barkácsolni, alkotni, legyen az a saját készítésű fürdőgolyóm, borosdugókból lakásdísz, raklapból bútor, vagy például házi készítésű, szárított paradicsom. Sokra tartom a gyógynövényeket, tea-mániás vagyok, szeretek turkálókba járni, filozofálni, emberekkel beszélgetni, olvasni, kirándulni. Szeretek nyüzsögni, emberek között lenni, ám igénylem néha a magányt is. Sosem unatkozom, hiszek az angyalokban, és ajándékként tekintek az életre.

Amit nem szeretek magamban, hogy borzaszó a memóriám, és, hogy néha felületes, mondhatni csélcsap vagyok. Pont azért mert egyszerre több dologba belekezdek, és emiatt nem mindig jut száz százalékos figyelem mindenre, amire szeretném…Talán ha kettő lenne belőlem.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.