A barnuló banánok napja: így készíts belőlük mennyei sajttortakockát

Könnyű, elképesztően finom, légiesen könnyed desszertet mutatunk, amelyet kicsit időigényes elkészíteni, de megéri kivárni! Ez a banános sajttortakocka lesz az új kedvencetek, az egyszer biztos!

Ha van gyümölcs, ami pillanatok alatt beérik a konyhapulton, az nem más, mint a banán. Az egyre barnább gyümölcsből szerencsére számos ízletes ételt és italt lehet készíteni, banánkenyér és turmix helyett azonban most egy nagyon egyszerű banános sajttortareceptet mutatunk, ami egyszerűen fenomenális élményt nyújt.

A banános sajttortakocka receptjét itt találod!

Hozzávalók a legalsó kekszes réteghez: 200 g zabkeksz, 4 evőkanál vaj (olvasztva), 1 csipet só, 2 evőkanál nádcukor (sima is jó)

A sajttortaréteghez: 3 banán (érett), 250 g mascarpone, 420 g sűrített tej (cukrozott), 4 db tojás (L-es méretű), só csipet, 1 kávéskanál vanília kivonat, 1 evőkanál étkezési keményítő

A legfelső, tejszínhabos réteghez: 300 g habtejszín, 100 g mascarpone (zsíros), 60 g porcukor, 4 gramm zselatin (+ 2 evőkanál víz)

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A kekszet késes aprítóban finomra darájuk, hozzáadjuk a nádcukrot, és megsózzuk. Hozzákeverjük az olvasztott vajat is, majd egy 32x20 cm-es, sütőpapírral kibélelt hőálló tálba borítjuk. Egy kanál hátuljával elegyengetjük, és jól lenyomkodjuk. 10-12 perce sütőbe tesszük 170 °C-ra. Hagyjuk kihűlni.

A banános sajttortaréteghez az összes szükséges alapanyagot (minden legyen szobahőmérsékletű!) turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. Ráborítjuk a kekszes alapra, majd előmelegített 170 °C-os sütőben 40-50 perc alatt, alsó-felső fokozaton készre sütjük. A lekapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe 4-5 órára.

A legfelső, tejszínhabos réteghez a tejszínt robotgéppel habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Hozzákeverjük a mascarponét is. A zselatint elkeverjük a hideg vízzel, majd hagyjuk megduzzadni, és mikróban pár másodperc alatt felmelegítjük. Keverjük el egy kevés krémmel, (a hőkiegyenlítés végett), végül adjuk hozzá az egészhez, és keverjük el vele alaposan, nehogy csomós legyen. Tegyük a krémet hűtőbe. 15-20 perc alatt kellően megdermed. Majd halmozzuk a süti tetejére, és szépen simítsuk el. Szeletelés és tálalás előtt 1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.

A banános sajttortakocka receptjét itt találod!

A banános sajttortakocka teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek