Alvást elősegítő, nyugtató italt dob piacra a Pepsi

Bár a cola ízű szénsavas üdítőitalok eddig pont, hogy a serkentő koffeintartalomról voltak híresek, a Pepsi most egy új ital bevezetését tervezi. 

Az idei évről valószínűleg nagyon kevesen állítják azt, hogy stresszmentes lenne, a fokozott stressz pedig gyakran az alvásminőség romlásával és a fizikai és mentális egészség károsodásával is együtt jár. Mivel ezek a problémák globálisan is egyre több embert érintenek, a Pepsi egy új terméket fejlesztett ki, amelynek nyugtató, alvást elősegítő hatásai lesznek - számol be a hírről a G7.

A Pepsi Driftwell nevű itala a gazdasági portál szerint minden idők leggyorsabban piacra dobott Pepsi-terméke lesz, míg idén év végére még csak a webshopokban lesz kapható, addig 2021 elejére már az amerikai boltok polcain is elérhető lesz a különleges ital. Az ízesített ásványvizekhez hasonló innivaló 200 milligram L-theanint tartalmaz majd, ami egyes tanulmányok szerint jótékony hatással van az alvásra, valamint enyhíti a stressz fizikai tüneteit is.

A G7 cikke szerint az üdítőbe némi magnéziumot is tesznek majd, az ital pedig két deciliteres kiszerelésben lesz majd kapható. A kis kiszerelés a Pepsi szerint azért jó, mert az italt alvás előtt érdemes meginni, így pedig a fogyasztónak nem kell majd éjszakánként a mosdóba járnia, ezzel megszakítva az alvást.

Az Egyesült Államokban egyelőre még csak kisebb cégek kísérleteztek a nyugtató hatású üdítőitalok forgalmazásával, ezek többségébe akár kannabiszszármazékot is kevernek, amelyet az USA Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) nem igazán nézett eddig jó szemmel, a Pepsi éppen ezért igyekszik kikerülni a kifogásolható összetevők használatát.

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek