Az akadálymentes kalácssütésért

A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!

Amin az egész művelet sikere áll vagy bukik, az maga az élesztő. Annak frissessége, minősége, felfuttatási technikája mind vízválasztó lehet. A régi élesztő például nem fog kellőképpen felfutni, és dugába dönti a húsvéti kalácsunk tökéletes megsütését. Viszont arra is vannak praktikák, hogy hogyan tároljuk az élesztőt megőrizve annak frissességét. Honnan tudjuk, hogy kellőképpen megkelt a tésztánk? Léteznek még az élesztőn kívül más konyhatitkok, amelyek révén még könnyedebbé változtathatjuk az ünnepi nyalánkságot? Ezekre a dilemmákra mind fény derül az alábbiakban.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!