Ági málnás-csokis esküvői tortája

A 120 fős fogadás után ma esküvői tortákat sütöttek a piros csapat versenyzői a továbbjutásért. Ági csokis-málnás kompozíciója mind küllemben, mind ízben jól sikerült.

Ági málnás-csokis esküvői tortája

Hozzávalók

A piskótákhoz

  • 12+10 db tojás
  • 10+10 púpozott ek liszt
  • 12+8 ek cukor
  • 2 púpozott ek darált dió
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 2x1 csipet só

A párizsikrémhez

  • 10 dkg kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek fehérrum
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín

A málnakrémhez

  • 20 dkg fagyasztott málna
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg cukor

A tejszínkrémhez

  • 1 dl habtejszín
  • 1 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom leve

A torták bevonásához

  • marcipán (fehér és rózsaszín)

Elkészítés

  • 12 tojásból tortaformában diós piskótát sütünk. Kihűlés után 3 felé vágjuk, étcsokival gazdagított párizsikrémmel töltjük, és a maradék krémmelkívülről is bekenjük. Vékonyra nyújtott marcipánnal burkoljuk.
  • 10 tojásbólvaníliás piskótát sütünk, szintén három részre vágjuk, az első lapot málnakrémmel töltjük, ami a következőképpen készül:amálnát ízlés szerinticukorrallassú tűzön felforraljuk, 1 dl tejszínhezegy kanál étkezési keményítőt keverünk csomómentesre, és a meleg málnás keverékhez adjuk. A második lapotpedig a citromkrémmel töltjük: a tejszínt cukorral kemény habbá verjük, és folyamatosan adagoljuk hozzáegy citrom levét. Kívülről is lekenjük a citromkrémmel a tortát. Tetszőleges színű marcipánnal burkoljuk. Ízlés szerint marcipánból díszeket készítünk a tortára.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek