Ági málnás-csokis esküvői tortája

A 120 fős fogadás után ma esküvői tortákat sütöttek a piros csapat versenyzői a továbbjutásért. Ági csokis-málnás kompozíciója mind küllemben, mind ízben jól sikerült.

Ági málnás-csokis esküvői tortája

Hozzávalók

A piskótákhoz

  • 12+10 db tojás
  • 10+10 púpozott ek liszt
  • 12+8 ek cukor
  • 2 púpozott ek darált dió
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 2x1 csipet só

A párizsikrémhez

  • 10 dkg kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek fehérrum
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín

A málnakrémhez

  • 20 dkg fagyasztott málna
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg cukor

A tejszínkrémhez

  • 1 dl habtejszín
  • 1 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom leve

A torták bevonásához

  • marcipán (fehér és rózsaszín)

Elkészítés

  • 12 tojásból tortaformában diós piskótát sütünk. Kihűlés után 3 felé vágjuk, étcsokival gazdagított párizsikrémmel töltjük, és a maradék krémmelkívülről is bekenjük. Vékonyra nyújtott marcipánnal burkoljuk.
  • 10 tojásbólvaníliás piskótát sütünk, szintén három részre vágjuk, az első lapot málnakrémmel töltjük, ami a következőképpen készül:amálnát ízlés szerinticukorrallassú tűzön felforraljuk, 1 dl tejszínhezegy kanál étkezési keményítőt keverünk csomómentesre, és a meleg málnás keverékhez adjuk. A második lapotpedig a citromkrémmel töltjük: a tejszínt cukorral kemény habbá verjük, és folyamatosan adagoljuk hozzáegy citrom levét. Kívülről is lekenjük a citromkrémmel a tortát. Tetszőleges színű marcipánnal burkoljuk. Ízlés szerint marcipánból díszeket készítünk a tortára.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.