Ági málnás-csokis esküvői tortája

A 120 fős fogadás után ma esküvői tortákat sütöttek a piros csapat versenyzői a továbbjutásért. Ági csokis-málnás kompozíciója mind küllemben, mind ízben jól sikerült.

Ági málnás-csokis esküvői tortája

Hozzávalók

A piskótákhoz

  • 12+10 db tojás
  • 10+10 púpozott ek liszt
  • 12+8 ek cukor
  • 2 púpozott ek darált dió
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 2x1 csipet só

A párizsikrémhez

  • 10 dkg kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek fehérrum
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín

A málnakrémhez

  • 20 dkg fagyasztott málna
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg cukor

A tejszínkrémhez

  • 1 dl habtejszín
  • 1 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom leve

A torták bevonásához

  • marcipán (fehér és rózsaszín)

Elkészítés

  • 12 tojásból tortaformában diós piskótát sütünk. Kihűlés után 3 felé vágjuk, étcsokival gazdagított párizsikrémmel töltjük, és a maradék krémmelkívülről is bekenjük. Vékonyra nyújtott marcipánnal burkoljuk.
  • 10 tojásbólvaníliás piskótát sütünk, szintén három részre vágjuk, az első lapot málnakrémmel töltjük, ami a következőképpen készül:amálnát ízlés szerinticukorrallassú tűzön felforraljuk, 1 dl tejszínhezegy kanál étkezési keményítőt keverünk csomómentesre, és a meleg málnás keverékhez adjuk. A második lapotpedig a citromkrémmel töltjük: a tejszínt cukorral kemény habbá verjük, és folyamatosan adagoljuk hozzáegy citrom levét. Kívülről is lekenjük a citromkrémmel a tortát. Tetszőleges színű marcipánnal burkoljuk. Ízlés szerint marcipánból díszeket készítünk a tortára.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...