Ádám almái, avagy süssünk pitét!

Ha valamilyen gyümölcsös sütire vágynánk, készítsünk lepényt. Na, nem mintha épp dúskálnánk a gyümölcsökben, de a finom és egészséges almáról ne feledkezzünk meg!

Ötfűszeres almás pite recept

Ádám almái

Ez az egyik kedvenc filmem, amelyben Adam-ot 12 nap közmunkára ítélik. Büntetését, egy jólelkű pap: Ivan, és közössége mellett kell eltölteni. Kitűznek egy célt Adam-nak, ami nem más, mint, hogy a paplak kertjében álló almafáról, illetve annak gyümölcseiből süssön egy lepényt. Egyszerűen hangzik igaz? Pedig, nem az, ha egy olyan furcsa, és kissé szürreális társaságban kell ezt tenni, mint ez a közösség. Számtalan nehézséggel kell megküzdenie, hogy elkészítse az ígért desszertet.

A film tele van humorral, elgondolkodtató szituációkkal, remek karakterekkel, és a csodálatos almás lepénnyel.

Ezeket olvastad már?

Az almás lepény elkészítésének számtalan variációja létezik. Ahány ház, annyi szokás. Van, aki reszelve, van, aki szeletelve, párolva, sőt van, aki nyersen teszi az almákat a két tésztaréteg közé.

Ezeket olvastad már?

Tetejére helyezhetünk tésztaréteget, vagy diót, mandulát, de morzsát is szórhatunk rá ha kedvünk tartja. Ha a tésztaréteg mellett döntenénk, ne felejtsük el tojássárgájával megkenni a süti tetejét, így szép fényesre, és aranybarnára sül majd.

Sőt nem csak az elkészítése, neve is változatos. Itthon nevezik lepénynek, pitének, de még bittának is. Utóbbi talán kevésbé elterjedt.

Ezeket olvastad már?

Ennél háziasabb sütemény talán nincs is. Elkészítése bárki számára könnyedén elsajátítható. A végeredmény ellenállhatatlan, a siker pedig garantált!

Még több almás pite receptet, itt találsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?