Ádám almái, avagy süssünk pitét!

Ha valamilyen gyümölcsös sütire vágynánk, készítsünk lepényt. Na, nem mintha épp dúskálnánk a gyümölcsökben, de a finom és egészséges almáról ne feledkezzünk meg!

Ötfűszeres almás pite recept

Ádám almái

Ez az egyik kedvenc filmem, amelyben Adam-ot 12 nap közmunkára ítélik. Büntetését, egy jólelkű pap: Ivan, és közössége mellett kell eltölteni. Kitűznek egy célt Adam-nak, ami nem más, mint, hogy a paplak kertjében álló almafáról, illetve annak gyümölcseiből süssön egy lepényt. Egyszerűen hangzik igaz? Pedig, nem az, ha egy olyan furcsa, és kissé szürreális társaságban kell ezt tenni, mint ez a közösség. Számtalan nehézséggel kell megküzdenie, hogy elkészítse az ígért desszertet.

A film tele van humorral, elgondolkodtató szituációkkal, remek karakterekkel, és a csodálatos almás lepénnyel.

Ezeket olvastad már?

Az almás lepény elkészítésének számtalan variációja létezik. Ahány ház, annyi szokás. Van, aki reszelve, van, aki szeletelve, párolva, sőt van, aki nyersen teszi az almákat a két tésztaréteg közé.

Ezeket olvastad már?

Tetejére helyezhetünk tésztaréteget, vagy diót, mandulát, de morzsát is szórhatunk rá ha kedvünk tartja. Ha a tésztaréteg mellett döntenénk, ne felejtsük el tojássárgájával megkenni a süti tetejét, így szép fényesre, és aranybarnára sül majd.

Sőt nem csak az elkészítése, neve is változatos. Itthon nevezik lepénynek, pitének, de még bittának is. Utóbbi talán kevésbé elterjedt.

Ezeket olvastad már?

Ennél háziasabb sütemény talán nincs is. Elkészítése bárki számára könnyedén elsajátítható. A végeredmény ellenállhatatlan, a siker pedig garantált!

Még több almás pite receptet, itt találsz!

Címlapról ajánljuk

További cikkek