9 dolog, amit mindenképp tegyél meg a tojásoddal, ha jót akarsz

Hogy marad középen a sárgája? Mikor friss egyáltalán? Hogy válaszd szét könnyedén? Figyelj!

Megint egy röpke videó könnyed tojásos trükkökkel, ami az egyik kedvenc alapanyagunk, mert annyira finom és annyira sokoldalú - tükör, Benedict, rántotta, omlett, buggyantott, lágy!

Most 9 trükk következik, amiket érdemes megfontolnod:

1. ha a hegyes végével felfelé tárolod (azaz fordítva, mint az emberek 99%-a), az esetleges fertőzés, baci nehezebben hatol el a fertőzésre hajlamosabb sárgájáig, mert az így középre úszik

2. itt megnézheted, hogyan néz ki egy teljesen friss, egy 1 hetes és egy 2-3 hetes tojás feltörve! (A legfrissebb fehérjéje például kevésbé folyik szét, és szinte középen van a sárgája...)

3. tojás szétválasztása tölcsérrel - működik, nézd!

4. ha leturmixolsz némi lilakáposztát és a levét hozzáöntöd a tojásfehérjéhez, lila lesz ha megsütöd! Ha pedig a káposztalé mellé pici citromlevet is öntesz, zöldes színt kap! WOW

5. ha némi citrommal együtt főzöd a tojásaidat, sokkal könnyebben meg tudod majd pucolni őket!

6. ha a főtt tojást egy pici vízzel teli pohárba rakod, és erőből összerázod, leválik a héja

7. a friss tojás lesüllyed egy pohár vízben, nem lebeg, mint a kevésbé friss!

8. szűk szájú koszos üveget moss el némi tört tojáshéjjal és vízzel jól összerázva

9. petpalackkal simán kiszippanthatod a tojássárgáját a fehérjéből!

NÉZD a videót!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

A korai zsenge zöldborsóból készült a késői tavasz legjobb pesztója

A jóidő apró, zsenge és zöld sztárja, a magyar konyha elengedhetetlen alapanyaga, a nosztalgikus nyári fejtegetések alanya. Reméljük, mindenki rájött, hogy melyik hüvelyesről van szó: igen, a zöldborsóról! Fogtuk az idei első friss termést, és nem megszokott módon pesztót készítettünk belőle. Bár az ötlet elsőre merésznek tűnhet, mégis muszáj lesz kipróbálnod otthon.

Kristyán Fanni