8 gyors 5 perces takarítótrükk

Ha csak 5 perced van a takarításra, ezt a 8 dolgot ajánljuk. Egyszerű és ügyes húzások, melyek célja, hogy könnyedébben libbenj át a takarítás terhén.

1. Mindent a mosogatógépbe!

Dobálj be minden műanyag vagy üvegtárgyat a mosogatógépbe, amit amúgy sem ártana portalanítani – ne félj, nem dől össze a világ, ha nem csak evőalkalmatosságot raksz bele. Poros vázák, tartók, dobozkák, műanyag játékok, hajfésűk, szappan- vagy fogkefetartók, bármi mehet.

2. Szódabikarbóna a barátod

Szórd be a kanapéd, fotelod huzatát, a kárpitot, a szőnyeged, a matracod, a párnákat némi szódabikarbónával, hagyd rajta hatni 15 percig, majd porszívózd fel – kiváló szagtalanító szer.

3. Mágikus henger!

Vegyél egy szösztelenítő mágikus hengert (kb. 300 Ft), és görgesd végig mindenen, ami csak eszedbejut: a poros lámpabúrán, a díszpárnákon, a kanapén, a függönyön, a plüssállatokon, bármilyen szöveten, ami begyűjti a szöszt és a szőrt.

4. (Állat)szőr és haj ellen gumikesztyű!

Nedvesíts be egy gumikesztyűt a kezeden, és húzd végig a szőnyegen, a kanapén, a párnákon, a takarókon vagy kedvenced alvóhelyén - ez a legjobb megoldás a haj- és szőrszálak ellen.

5. Szegőléc

A fal tövében levő szegőléceket hajolgatás és földöncsúszás nélkül is megtisztíthatod – húzz egy régi zoknit, spiccelj rá némi vizet vagy tisztítószert, és dörzsöld végig a lábad a koszos felületen - kicsit olyan, mint a jó öreg vikszolás. Mókás, mi?

6. Elektromos kütyük és a mobilod

Egy mobilon valószínűleg több baci található, mint egy WC-kefén - mindenhova elviszed, egész nap fogdosod, ágybaviszed, és sosem tisztítod – vagy nem gyakran. Szinte ugyanez igaz a TV-távirányítójára, de ne felejtsük el a DVD-lejátszót, az X-boxot, a különféle gombos-nyomogatós kütyüket, autónyitót, az egeret, stb - vegyük kézbe azt az alkoholos/ecetes/tisztítószeres rongyot, és töröljük át őket.

7. Ventillátorok

Jön a meleg, e sorok írásának napján már volt, ahol 18 fokot is mértek, lassan előkerülnek a ventillátorok (hacsak nincs légkondink). Ezek aztán rendesen begyűjtötték az elmúlt év minden porcicáját - főleg, ha a plafonra vannak szerelve. Mielőtt bekapcsolás után a levegőbe - és a tüdőnkbe - pumpálnánk velük minden létező port, töröljük át őket vizes ronggyal.

8. Pénztárca /táska

A fenti bekezdés ezekre is vonatkozik: szomorú és meglepő is, hogy a mindennapi tárgyak a legkoszosabbak és a legmostohábbak is - hányszor törölgetted már le vagy mostad ki életedben a pénztárcád? Hm? Végeztek már kutatást is, ami szerint a női táskák felén található emberi fekáliából származó baci. Na ennyi.

(via housebeautiful)

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.