Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

8 furcsa háztartási kütyü a jövőből, amiről nem hiszed el, hogy már léteznek

A jövő éppen most történik, mi pedig hitetlenkedve figyeljük, milyen sok háztartási tárgyat dobtak piacra az elmúlt években, amelyet eddig csak sci-fi filmekben láthattunk.

Szinte már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy ténylegesen a robotok segítsenek minket az otthonunkban. Bár gyorsan hozzászoktunk azokhoz a gépekhez, amelyek helyettünk mossák a ruhákat és az edényeket, egy szobában egyedül cirkáló porszívó azért még mindig sokak számára nyújt szokatlan látványt. 

Nehéz elhinni, de a világ olyan gyors tempóban fejlődik, hogy már a konyhai és háztartási gépek arzenálja is tele van számunkra eddig nem látott újdonságokkal. Íme 8 meglepően modern kütyü, amelyet Te is elfogadnál az otthonodba!

A MINDENT IS tudó hűtő 

Néhány hűtő szinte már a gazdájánál is okosabb, ez a modell például egy hatalmas tablettel rendelkezik, amelynek segítségével a mobilodon keresztül irányíthatod a hűtési beállításokat, csekkolhatod, mi van a frigóban, valamint konzultálhatsz Bixby-vel, a gépezet személyi asszisztensével. A hűtő belsejében lévő kamerával bármikor csekkolhatod, mit kell még vásárolnod a szupermarketben. Minek a toll és a papír, ha már felírni sem szükséges a hiányzó alapanyagokat?!

Virágosláda, amiben soha nem purcannak ki a növények

Ez a virágosláda majdnem azon az elven működik, mint egy kapszulás kávégép. A Click and Grow nevű szerkezetben néhány nap alatt kinőnek kedvenc fűszernövényeid, amelyet azután szinte locsolni sem kell, az okos gépezet ugyanis megfelelő víz- és fénymennyiséget biztosít a palántáknak, neked csupán egy pohár vizet és egy működő konnektort kell biztosítanod ahhoz, hogy sokáig éljenek a növényeid. 

A legtakarékosabb zuhanyrózsa

Jelenleg a kickstarter nevű oldalon keresnek támogatókat ahhoz az extra takarékos zuhanyrózsához, amely 70%-kal kevesebb vizet használ fel egy zuhanyzásnál, mint egy átlagos zuhanyfej. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy míg egy sima zuhanyfejjel nagyjából 75 liter vizet fogyasztunk egyetlen fürdés alkalmával, addig ezzel a mutatós és futurisztikus zuhanyrózsával csak 26 liter vizet használunk el. 

Ágyból kanapé és dohányzóasztal

Egy apró lakásban kifejezetten jó ötlet lehet ez az összetett és mutatós szerkezet, amely egy perc alatt varázsolja át a hálószobát nappalivá. Mi ezt a csodálatos találmányt egy zsúfolt metropolisz kellős közepén tudjuk elképzelni egy gazdag család sarjának kicsiny lakásába. Szépnek szép, de aki ezt megengedheti magának, az valószínűleg nem szenved túl nagy helyhiányban otthon sem. 

Kávéfőző méretű sörfőzde

Képzeld el, hogy ma már ugyanúgy tudsz magadnak sört készíteni, mint kávét. Az LG idén megjelent vadonatúj sörgépéhez olyan kapszulákra van szükség, amelyek élesztőt, malátát és komlót tartalmaznak, a gép különböző funkciói pedig azt is megengedik, hogy kedvedre válogass a legfinomabb sörök közül. 

Ablaktisztító robot

Bár az ablaktisztító teljesen hasonló módon működik, mint egy önjáró porszívó, minket igencsak meglepett a vákuumos, ablakra tapadó tisztítógép, amelynek segítségével teljes biztonsággal moshatunk ablakot még a negyedik emeleten is. 

A szkenner, ami a szemetedből él 

Biztos sok ember van, aki szerint nincs ennél a kütyünél hasznosabb találmány a világon, ez a GeniCan nevű szerkezet ugyanis a kidobott szemetedből állapítja meg, mely termékek hiányoznak vagy fogytak el otthonodban. Természetesen ez a gépezet is egy okos telefonos applikációval működik, amely a telefonodra továbbítja a hiányzó háztartási termékek listáját. 

A sütő, amivel beszélgethetsz

Elsőre csak egy extra sütőt látunk, pedig a GE különleges háztartási gépe egy pillanat alatt képes kapcsolatot teremteni más számítógépekkel. Csupán egy jól működő Wi-Fi kapcsolat szükséges, hogy a gépezet kapcsolatot teremtsen Amazon Alexával vagy a Google asszisztensével, és máris megkérheted őt, hogy melegítse fel neked a sütőt légkeveréses 220°C-ra. 

EZ IS ÉRDEKELHET:

via:HouseBeautiful, címlap

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!