A napsütés már azt hirdeti, hogy hamarosan teljes mellszélességgel ránk ront a tavasz, virágokkal és friss rügyekkel díszítve a természetet. Mi is csatlakozhatunk ehhez a megújuláshoz azáltal, ha kiszínezzük a heti étrendünket. Az alábbi receptválogatásból válogatva nemcsak szép, zöld színben pompázó fogásokkal ehetjük magunkat egészségesre, de a mindennapos főzést is gyorsan letudhatjuk. Kellemeset a hasznossal, nemde? Lássuk hát, milyen zöld ebédekben lesz részünk a következő hét napban!
HÉTFŐ: Zöld, tavaszi tojáspörkölt

Ugyan a tojáspörkölt sokaknak pirosan paprikás, így tavasszal bátran átszínezhetjük ezt is. Kicsit már húsvétias hangulatot kelt majd a spenóttól, újhagymától és retek zöldjétől kizöldült egytálétel, ami kiadós ebédnek, de akár reggelinek is készíthető.
KEDD: Szezámos-gyömbéres csirke

A gyors csirkeebédek is pofonegyszerűen válhatnak zölddé, ha az ízesre pirított filék mellé valamilyen harsány színű zöldségköretet is készítünk. Keddi receptünkben ráadásul hús és zöldség egy serpenyőben sülnek tökéletesre, így egy csepp íz sem vész majd kárba.
SZERDA: Szuperzöld vegán orzórizottó

Nem kell, hogy a rizottó kötelezően hosszadalmas és körülményes étel legyen: ha gyorsan puhuló aprótésztából készítjük, a főzési időt töredékére csökkenthetjük. Az orzó kiváló tésztafajta erre a célra: tegyük krémessé harsány árnyalatú, tavaszi zöldségekkel!
CSÜTÖRTÖK: Villámgyors török pide

Leveles tészta adja csütörtöki spenótos piténknek az alapot és a komfortos gyorsaságot is. A párolt levelek mellé karakteres sajt és tojás is kerül, hogy ez a pikk-pakk összedobható ebéd/vacsora tényleg izgalmassá és laktatóvá válhasson.
PÉNTEK: 20 perces zöldborsópörkölt

Ne higgyük, hogy a magyaros konyha nem tud ám zöld lenni: az otthonos, jól ismert ízek felhasználásával is főzhetünk olyan ebédet, ami közben nem terheli meg túlzottan a gyomrot, ellenben kellően laktat. Nem véletlen, hogy a zöldborsós az egyik legkedveltebb húsmentes pörkölt.
SZOMBAT: Kapros-tejfölös cukkinifőzelék

Tegye a szombatot komfortossá egy krémes, ízekben gazdag főzelék: a zsenge, közkedvelt cukkini biztosíthat nekünk gyors jóllakást. Ha önmagában nem lenne elég, a főzelékhez elkészíthetjük kedvenc feltétünket is, legyen az fasírt, falafel vagy tükörtojás.
VASÁRNAP: Zöldfűszeres rántott hús spenótos pestóval

Igen, még a vasárnapi rántott hús is lehet zöld, csak egy ízes, pikáns házi pestót kell készítenünk hozzá. Izgalmasan felfrissíti majd a bundás húst és a mellé tálalt burgonyaköretet is, mindenképpen érdemes így tavasziasítani ezt a megszokott klasszikust!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Zöldítsd tovább az étrended alábbi tavaszi ötleteink segítségével: