7 idióta hagymavágó mód

7 mód, hogyan kell hagymát vágni. Ööö, várjunk, nem is. Hogyan nem kell hagymát vágni. Pihent agyú ötletek a 40 fokos hétvégére.

Az, hogy ki hogyan aprít hagymát, egészen kényes ügy. Mindenkinek megvan a maga módszere, trükkje, kése vagy aprítója, az anyukájától átörökített hagyománya, amiből nem enged, és ugrik a kritikára. A lényeg viszont mindig az, hogy megfontolt, átgondolt, okos technikánk legyen, mint ennek a srácnak is.

0. Ez a technika abszolút alap, én is így tanultam, igazán hatékony (de tényleg).

1. Ez még a "kések feltalálása előtt" volt bevett - simán vágjuk a falhoz a hagymafejet, és bumm, kész is. Aha. Itt már érezni, hogy nem komplett a srác.

2. Vágjunk a közepébe egyet a tenyerünk élével - taekwondo-s múltúak előnyben. Naná, hogy apró darabokra hullik!

3. Tegyünk egy elemet a kés lapjához, hagyjuk, hogy feltöltse energiával, ami majd a hagymához érintve szétcincálja a fejet. Előtte hámozzuk le a héját, ne legyünk buták!

Ezt láttad már?

Hámozz főttkrumplit nagyon trükkösen!

4. Breaktáncosoknak: nyújtsuk ki a karunkat, és csuklóból hajítsuk a tenyerünkben levő hagymát az alkarunkra, ami szétrepeszti a hagymát!

5. A zene ereje: rakjunk egy fülhallgatót a hagymánkra, (pl. Nickelbacket, ahogy mondja), mert a rockzene majd megteszi hatását.

6. Csapjunk rá egy serpenyővel - vigyázat, ha túl erősen csináljuk, feketebabbá változik!

7.A centrifugális erő hatásában bízva jól fogassuk meg az asztallapon - ezt a végén elveti, mondván, túlzottan elszédülne a hagymánk, ezért inkább legyünk empatikusak szegénnyel.

Tippek hagymás finomságokra:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!